Δήμαρχος Ιθάκης: "Ανάψαμε τα πρώτα φωτάκια στο Δημαρχείο, για να πάρουμε χαρά και να μπούμε στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 09:30

Δήμαρχος Ιθάκης: "Ανάψαμε τα πρώτα φωτάκια στο Δημαρχείο, για να πάρουμε χαρά και να μπούμε στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων"

 Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Οκτώβρης και οι πρώτες μέρες του Νοέμβρη ήταν πολύ δύσκολες, αλλά και πολύ παραγωγικές για τον Δήμο μας.

Κλείσαμε όσες πληγές του Ιανού μπορούσαμε, μαζέψαμε δέντρα και κλαριά, ανασύραμε σκάφη, καθαρίσαμε λιμάνια και παραλίες, δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία στο να γυρίσει πολύ γρήγορα το νησί μας στην ήρεμη καθημερινότητά του και πιστεύω πως τα καταφέραμε.

Το Λιμενικό Ταμείο διέθεσε τα απαραίτητα για να επισκευάσουμε τοιχία και σκαλάκια στον Κάβο και μέσα στο επόμενο διάστημα ξεκινάνε τα πρώτα έργα αποκατάστασης από την έκτακτη επιχορήγηση του Υπ. Εσωτερικών και του Υπουργείου Υποδομών με την επιπλέον οικονομική στήριξη που ζητήσαμε και λάβαμε από το Υπ. Ναυτιλίας, ενώ είχαμε πολύ καλά νέα από την Περιφέρεια Ι.Ν. σε σχέση με το Οδυσσειακό Κέντρο Ιθάκης, που βρήκε την πηγή της χρηματοδότησής του και γρήγορα ελπιζουμε να αρχίσει να υλοποιείται ενώ το Μορφωτικό Κέντρο ολοκληρωνεται η διαδικασια να περάσει στα χέρια του Δήμου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι σχεδόν έτοιμο να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Μετά από όλα αυτά, ανάψαμε και τα πρώτα φωτάκια στο Δημαρχείο, για να πάρουμε χαρά και να μπούμε σιγά-σιγά στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων και σιγα σιγα σε όλη την Ιθάκη.

Μπορεί φέτος οι Γιορτές να είναι αλλιώς λόγω του Covid-19, δεν παύουν όμως να αποτελούν ορόσημο Αγάπης για όλους μας.

Και δεν ξεχνάμε… τηρούμε τα μέτρα προστασίας ευλαβικά.

Μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς.

Διονύσης Γερ. Στανίτσας

Δήμαρχος Ιθάκης


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250