Ο Νικόλας Βαλλιανάτος στον Inkefalonia 103,9 για το νέο χωροταξικό, την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, τις συνέπειες της πανδημίας και άλλα ζητήματα (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 18:30

Ο Νικόλας Βαλλιανάτος στον Inkefalonia 103,9 για το νέο χωροταξικό, την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, τις συνέπειες της πανδημίας και άλλα ζητήματα (Ηχητικό)

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 στον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος.

Αφού ευχήθηκε να παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα όσον αφορά τον Covid-19 και συνέστησε προσοχή σε όλους,αναφέρθηκε συνοπτικά στα εξής:

Για τον νέο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό που βρίσκεται σε διαβούλευση:

Ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί για το ότι για όλα τα εκτός σχεδίου πανελλαδικά σταματά η δόμηση. Είτε έχεις 5 η 10 η 15 στρέμματα δεν θα μπορείς να χτίσεις. Παλιότερα επιτρεπόταν να χτίσεις στα τέσσερα στρέμματα.

Τώρα πρέπει να έχει το οικόπεδο 45 μέτρα σε αναγνωρισμένη αγροτική οδό, που η Κεφαλλονιά δεν έχει αναγνωρισμένες αγροτικές οδούς με Προεδρικά Διατάγματα,έτσι μπλοκάρει όλα τα οικόπεδα πανελλαδικά. Το κεντρικό Συμβούλιο του ΤΕΕ έχει βγάλει ανακοίνωση ,οι σύλλογοι επίσης,Περιφερειακά Συμβούλια,Δημοτικά Συμβούλια αντιδρούν,και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων έχει πάρει ανάλογη απόφαση. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου το έχω αυτό το θέμα προς συζήτηση.

¨Οσον αφορά την αιτιολογία των αλλαγών αυτών,είναι ότι πρέπει να γίνουμε Ευρωπαικό κράτος. Μα για να γίνεις Ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να τακτοποιήσεις σχέδια πόλεων χρήσεις γης και μετά το κάνεις.
Στο νέο χωροταξικό αναφέρεται ταυτόχρονα,ότι μπορείς να αγοράσεις ένα μεγάλο αριθμό στρεμμάτων και να πολεοδομήσεις. Δηλαδή ένας που έχει χρήματα μπορεί να αγοράσει από τους άλλους σε χαμηλή τιμή.

Το νέο χωροταξικό αναφέρει επίσης ότι σου δίνω το χρονικό περιθώριο δύο χρόνων για να χτίσεις , έχει ο άλλος την δυνατότητα να το κάνει;

Έχω ενημερώσει και τον βουλευτή, ο οποίος είπε ότι όντως έτσι είναι και ότι θα αγωνιστεί για να μην περάσει.
Λόγω αντιδράσεων το έχουν φρενάρει προς το παρόν,δεν το πιστεύω ότι θα το περάσουνε,αλλά εάν το περάσουνε θα γίνει χαμός.

Χωροταξικός Σχεδιασμός δεν υπάρχει στα νησιά μας ,το Δασικό ταλαιπωρεί τους ιδιοκτήτες, η πρώην βουλευτής κ Θεοπεφτάτου προσπάθησε λίγο πριν τις εκλογές να το λύσει αυτό το θέμα, όμως δεν πέρασε τελικά.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι και το τοπικό ΤΕΕ για να ενημερώσει σχετικά, και θα πρέπει να είναι και ο Βουλευτής κ. Καππάτος -ειδικά γι αυτά τα θέματα. Γι αυτό εκλέγονται πλέον οι βουλευτές ,δεν έχουν κάποια άλλη αρμοδιότητα ,ούτε να διορίζουν ούτε τίποτα. Για τέτοια ζητήματα πρέπει να είναι παρών.

Για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου:
Δεν μπορείς να είσαι με το καμουτσίκι,τους αντιμετωπίζω όλους το ίδιο, χρόνο παραπάνω έχουν για να μιλήσου,τους ενημερώνω νωρίτερα τρεις μέρες πριν να μου στέλνουν ερωτήσεις η θέματα που θέλουν να μπουν στην ημερήσια διάταξη ,αψιμαχίες πάντα θα υπάρχουν ,αλλά τους έχω ενημερώσει ότι στην επόμενη αψιμαχία ,θα διακόπτεται το συμβούλιο και όταν ηρεμούν θα συνεχίζουμε. Πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μια καλή λειτουργία και πιστεύω ότι θα καλυτερεύσει ακόμη περισσότερο. Και ο Δήμαρχος δεν εμποδίζει κανένα να εκφραστεί. Οι επικεφαλής καλούνται σε όλες τις συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου για να ενημερώνονται και το γραφείο μου είναι ανοιχτό για όλους.

Οσον αφορά τα μέτρα για τον Covid-19:
Πιστεύω ότι θα χειροτερέψουν τα πράγματα. Μακάρι να λήξει αυτή η ιστορία και το επόμενο καλοκαίρι να πάει καλά ,γιατί η αγορά δυστυχώς στενάζει. Του κλείνεις του άλλου το μαγαζί τι να κάνει με 500 ευρώ και με μια επιστρεπτέα καταβολή. Νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνει κούρεμα των οφειλών όπως έγινε και στην Γαλλία, να αναλάβει το κράτος τα λειτουργικά έξοδα ,ενοίκια, μισθούς, να μην απολύεται κανένας.
¨Εχει 37 δισεκατομμύρια μαξιλάρι όπως λέγεται,μας δίνει και η Ευρώπη, δεν έχουμε επιτήρηση,γιατί να μην γίνει στην Ελλάδα ότι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Να μην φτάσουμε στο σημείο τον επόμενο Απρίλη να μείνει το ένα τρίτο απο τα μαγαζιά ανοιχτά.

Όσον αφορά τον Δήμο Αργοστολίου σ' αυτή την δύσκολη συγκυρία:
Παρόλο που υπάρχει δυστοκία πληρωμών από τους πολίτες, κάποια έργα γίνονται, όμως χρειάζεται στήριξη από την κυβέρνηση. Μία ελαφρά αύξηση στο νερό που μπήκε στο Αργοστόλι, έγινε γιατί η χρηματοδότηση για το εργοστάσιο νερού ήταν για δύο χρόνια από το ΕΣΠΑ και τώρα πληρώνει ο Δήμος. Δεν έχει γίνει κάποια άλλη αύξηση.

¨Όσον αφορά τις καθαρίστριες άδικα πυροβολούν τον Δήμαρχο και τον Δήμο.

Οταν βγαίνει μια προκήρυξη που λέει ότι θα πρέπει να είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης η οι μη πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό ελληνομάθειας κ.τλ, και ενώ τα γνωρίζεις όλα αυτά κάνεις τα χαρτιά σου και όταν σου ζητούν τα δικαιολογητικά δεν τα έχεις, λογικό είναι να μην σε πάρουν.

Ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-762344156}




00 inkefalonia general ad 300X250