Επίσκεψη Θ. Γαλιατσάτου στην Ζάκυνθο, επικεφαλής κλιμακίου της ΑΝΑΣΑ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 09:06

Επίσκεψη Θ. Γαλιατσάτου στην Ζάκυνθο, επικεφαλής κλιμακίου της ΑΝΑΣΑ

Διήμερη επίσκεψη στη Ζάκυνθο πραγματοποίησε ο π. περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος Κυριακή και Δευτέρα 11/12 Οκτώβρη.

Την Κυριακή 11/10 ο Θ. Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους και π. αντιπεριφερειάρχες Σπύρο Γαλιατσάτο, Διονύση Μπάστα και τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Καραΐσκο, επισκέφθηκε την περιοχή που κατακάηκε πρόσφατα, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το τμήμα της έκτασης που συμπεριλαμβάνεται στο ψευτοσυμβόλαιο των 15.000 στρεμμάτων και που δεν είχε καεί στις προηγηθείσες πυρκαγιές του 2017.



Εν συνεχεία το κλιμάκιο της ΑΝΑΣΑ πήρε μέρος σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου Ελατείων στις Βολίμες και στην οποία παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής που θίγονται από την παράνομη αγοραπωλησία καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των γύρω χωριών. Οι κάτοικοι ζήτησαν την στήριξη της ΠΙΝ στον δικαστικό αγώνα που διεξάγουν, όπως είχε γίνει και το 2015. Επίσης επέμειναν στην υποχρέωση της δημοτικής αρχής να πιστοποιήσει και να υπερασπιστεί την δημοτική περιουσία στην περιοχή.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην από ξηράς πρόσβαση στην περιοχή του Ναυαγίου και αναλύθηκαν οι δυνατότητες για την δημιουργία πλαισίου που θα επιτυγχάνει το τρίπτυχο της ασφάλειας, της καλαισθησίας και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Την Δευτέρα 12/10 το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνομίλησε με τον διοικητή Ζακύνθου κ. Καλογερόπουλο και είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει από κοντά τους πυροσβέστες για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν κι φέτος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του νησιού. Ο Θ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε τον διοικητή για την χρηματοδότηση που είχε εξασφαλίσει η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ για την βελτίωση και αναβάθμιση της υποδομής της Π.Υ και ταυτόχρονα διεμήνυσε την πλήρη αντίθεση του σε προσπάθειες που φαίνεται ότι έγιναν από πολιτικούς παράγοντες της Ζακύνθου προκειμένου να παρεμποδισθεί το ανακριτικό έργο της υπηρεσίας στην περίπτωση των τελευταίων πυρκαγιών.

Εν συνεχεία το κλιμάκιο συνομίλησε με εκπροσώπους των καταστημάτων της εστίασης και ενημερώθηκε για τις αρνητικές συνέπειες της επιβολής των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας τους στο νησί καθώς και για το γεγονός ότι υφίστανται άδικη και ακραία αυταρχική συμπεριφορά εκ μέρους των ελεγκτικών μηχανισμών με πράξεις που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την συνέχιση της λειτουργίας με βιώσιμο τρόπο.

Η ΑΝΑΣΑ ζήτησε τις προτάσεις τους και ανέλαβε την υποχρέωση να τις προωθήσει σε κάθε αρμόδιο, όπως για παράδειγμα την μείωση του ΦΠΑ ως αντιστάθμισμα του περιορισμού λειτουργίας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΒΟΛΙΜΕς 1