Στέλιος Σπαθής: «Ανεμογεννήτριες με τήρηση όλων των προβλεπόμενων – Ο ΙΑΝΟΣ ανέδειξε τις αδυναμίες μας»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 17:30

Στέλιος Σπαθής: «Ανεμογεννήτριες με τήρηση όλων των προβλεπόμενων – Ο ΙΑΝΟΣ ανέδειξε τις αδυναμίες μας»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Στέλιος Σπαθής (Δήμος Σάμης).

Λόγω της ημέρας ο κος Σπαθής σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή  τονίζοντας ότι είναι μια μέρα χαράς η σημερινή και δικαιοσύνης. «Η απόφαση είναι λύτρωση γιατί αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική» σχολίασε.

Ο κος Σπαθής κατά την διάρκεια της συνέντευξης βρισκόταν στην Άσσο και όπως επισήμανε γίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τον στρατό για να καθαριστεί το χωριό. Παράλληλα τόνισε πως το οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί εν μέρει και πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα. «Ο ΙΑΝΟΣ ήταν ένα πρωτοφανές και δύσκολο φαινόμενο, αλλά μας έδειξε ποιες είναι οι πληγές μας. Δεν μπορείς να τα βάζεις με την φύση» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως δεν υπάρχει Κεφαλονιά χωρίς Μύρτο, χωρίς Αγία Ιερουσαλήμ και χωρίς Άσσο.

Αναφερόμενος στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ο καλεσμένος ήταν κατηγορηματικός  υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνει διευθέτηση και καθαρισμός των ρεμάτων, γρήγορη ανταπόκριση της περιφέρειας και μακροχρόνια έργα και όχι επιφανειακά μπαλώματα.

Στο σοβαρό θέμα των νέων ανεμογεννητριών, ο κος Σπαθής εμφανίστηκε θετικός στο να υπάρχουν ανεμογεννήτριες αλλά με τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων και με μελέτες. Παράλληλα όμως εξήγησε ότι δυστυχώς η εμπειρία που έχουμε όλοι, από τις ανεμογεννήτριες και το πως αυτές τοποθετούνται, είναι κακιά.  

πηγή: 965.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250