Δ. Μινέτος για ΧΥΤΥ: “ Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να μας πουλήσουν υγρά αμφιλεγόμενης προέλευσης ως κατασταλτικά της πυρκαγιάς - E όχι και Τσέρνομπιλ οι επιπτώσεις”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 10:28

Δ. Μινέτος για ΧΥΤΥ: “ Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να μας πουλήσουν υγρά αμφιλεγόμενης προέλευσης ως κατασταλτικά της πυρκαγιάς - E όχι και Τσέρνομπιλ οι επιπτώσεις”

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Διονύσης Μινέτος έδωσε την απάντησή του στα όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο, σχετικά με την επιλογή του Δήμου να μην χρεισιμοποιήσει κάποια “ειδικά υγρά” που προτάθηκαν και θα έσβηναν την φωτιά στον ΧΥΤΥ.

Η απάντησή του στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν αφοπλιστική: “Κατά την διάρκεια της εβδομάδας, γράφτηκαν διάφορα στα σάιτ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για κάποια υγρά που προτάθηκαν να αγοράσουμε που σβήνει την φωτιά στον ΧΥΤΥ, σε πέντε λεπτά. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα απο διαφόρους γι’ αυτό το θέμα ότι έχουν κάποια “καταπληκτικά υγρά” που σβήνουν αμέσως την φωτιά. Όλα αυτά όμως δεν ισχύουν. Κανένα από αυτά τα υγρά που προτάθηκαν δεν είχε πιστοποίηση, ούτε ήταν εγκεκριμένο. Κάποιοι άνθρωποι από την Αθήνα μαζί με τους ντόπιους εκπροσώπους τους, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να πουλήσουν 25 λίτρα αμφιλεγόμενης προέλευσης υγρού, χωρίς καμία πιστοποίηση προς 700 και 800 ευρώ το δοχείο για να σβήσει υποτίθεται η φωτιά στον ΧΥΤΥ. Θα ήθελες δηλαδή του κόσμου τα λεφτά και δεν θα γινόταν δουλειά. Ξέρουμε τι υλικά κυκλοφορούν γι αυτές τις περιπτώσεις και για τον ΧΥΤΥ δεν υπάρχει άλλη μέθοδος όταν υπάρχει εκτεταμένη πυρκαγιά, πέρα απο την σφράγιση με χώμα (αδρανή υλικά)”.

Ηταν τα λόγια του κ. Μινέτου, ο οποίος εξέφρασε και ένα παράπονο όσον αφορά τις εκφράσεις που ακούστηκαν απο δημοτικούς συμβούλους όσον αφορά τις επιπτώσεις της Πυρκαγιάς στο ΧΥΤΥ: “Είμαι ο τελευταίος που θα πω πως δεν υπάρχουν επιπτώσεις, όμως δεν δέχομαι κάποιοι εδώ μέσα να το παρουσιάζουν αυτό που έγινε ως Τσέρνομπιλ”.

Γιώργος Χαλαβαζής

Η τοποθέτηση του κ. Μινέτου για το ζήτημα στο 3:51:42

 {https://www.youtube.com/watch?v=-u-vvrli_4o}




00 inkefalonia general ad 300X250