Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στον Φορέα Διαχείρισης Αίνου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 20:35

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στον Φορέα Διαχείρισης Αίνου

Νέες ευκαιρίες αναπτύσσονται για την υποστηριξη του έργου  του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνο

Επίσκεψη εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος,  Ενέργειας και Χωροταξίας στην Κεφαλονιά

Επίσκεψη στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο Αργοστόλι και στον Εθνικό Δρυμό Αίνου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Ιονίων Νήσων Σπύρος Ιωάννου, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεώργιο Δρακάτο και το προσωπικό του Φορέα σχετικά με το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στην προστασία του ομώνυμου Εθνικού Δρυμού και των προστατευόμενων περιοχών Κεφαλονιάς-Ιθάκης, στην πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων και του φακέλου ένταξης του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO.

Έγινε ευρεία συζήτηση για τις αλλαγές που θα επιφέρει η εφαρμογή του νέου περιβαλλοντικού νόμου 4685/2020, κυρίως την συγκροτημένη πολιτική για τις προστατευόμενες περιοχές και την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο θετική, για την επίτευξη των στόχων του Φορέα με ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Ιωάννου ξεναγήθηκε στον Εθνικό Δρυμό Αίνου και ενημερώθηκε για την προσπάθεια ανακήρυξης του Εθνικού Δρυμού Αίνου ως Διεθνούς Πάρκου Σκοτεινού Ουρανού, για την προσπάθεια ανακατασκευή του Δασοφυλακείου του Εθνικού Δρυμού Αίνου μέσω του τοπικού προγράμματος Leader, και επισκέφθηκε το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου και την θέση Θέας του Εθνικού Δρυμού.

Ο Αντιπεριφεριάρχης τόνισε την ανάγκη εντατικοποίησης της προσπάθειας προστασίας του Εθνικού Δρυμού Αίνου με δράσεις όπως: (i) υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ που χωροθετείται εντός του πηρύνα, (ii) αντιμετώπιση της παράνομης βόσκησης εντός του πυρήνα, (iii) έναρξη δράσεων αναγέννησης του δάσους της κεφαλληνιακής Ελάτης και (iv) οικοτουριστικής ανάπτυξης εντός του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Η εμπειρία του Φορέα Διαχείρισης, τα φιλόδοξα σχέδιά του και οι δυνατότητες που δίνονται με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για εθνική πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης όπως και των συνεργασιών με την τοπική αυτοδιοίκηση θα δώσουν νέα ώθηση στα σχέδια του Φορέα. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι εταίρος στις νέες προσπάθειες”, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Ιονίων Νήσων Σπύρος Ιωάννου.

Εκ του Γραφείου Τύπου 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250