15 χρόνια διορισμένη στην Ευρωβουλή υπηρέτησε την κάθε αντεργατική πολιτική και τώρα προσποιείται τον προστάτη των δημοσίων υπαλλήλων!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 09:04

15 χρόνια διορισμένη στην Ευρωβουλή υπηρέτησε την κάθε αντεργατική πολιτική και τώρα προσποιείται τον προστάτη των δημοσίων υπαλλήλων!

23/08/2020

Το πολιτικό θράσος της κ. περιφερειάρχη δεν έχει όρια.

Όντας στέλεχος της ΝΔ, που πρωτοστατεί στον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με προσωπική συμβολή της ίδιας ως επί δεκαπενταετία διορισμένη ευρωβουλευτής στην νομοθέτηση κάθε αντεργατικής πολιτικής, έχει το θράσος να εμφανίζεται υποστηρικτής τους και να κατηγορεί την ΑΝΑΣΑ και τον περιφερειάρχη ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ που… δεν έκανε προσλήψεις.

Ας θυμίσουμε όμως στην κ. περιφερειάρχη ποιος ευθύνεται για την ένδεια σε ανθρώπινο δυναμικό της ΠΙΝ, της αυτοδιοίκησης και του δημοσίου γενικότερα.

  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που αποδέχτηκαν την αναλογία προσλήψεων «1 προς 5» που ζήτησαν οι δανειστές με το 1ο μνημόνιο (πέντε φεύγουν ένας προσλαμβάνεται).
  • 2012: «Την αντικατάσταση του κανόνα 1 προς 5 (πέντε αποχωρήσεις για κάθε πρόσληψη στο Δημόσιο) από τον αυστηρότερο κανόνα 1 προς 10» προανήγγειλε την Τρίτη 3/7/2012 το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
  • 2014: «Το 15% όσων αξιολογηθούν από τον Μάρτιο του 2014 και μετά αναμένεται να πάρει βαθμολογία κάτω από τη βάση, παίρνοντας ουσιαστικά προτεραιότητα για απόλυση» έλεγε το νομοθέτημα που προώθησε η τότε κυβέρνηση.
  • Ποιος ήταν ο υπουργός της κυβέρνησης που νομοθέτησε την υποχρεωτική απόλυση του 15% των δημοσίων υπαλλήλων, νόμο που αρνήθηκε να εφαρμόσει η περιφερειακή αρχή ΑΝΑΣΑ γιατί αυτό θα οδηγούσε στην αυτόματη εκδίωξη 50 τουλάχιστον εργαζομένων στην ΠΙΝ; Μα όλοι γνωρίζουν πως ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης!
  • Πώς άνοιξε ο δρόμος για νέες μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο; Με την χαλάρωση του κανόνα «1 προς 5» που το 2017 έγινε «1 προς 4» και το 2019 «1 προς 1», αμέσως μετά την έξοδο από την σκληρή μνημονιακή επιτήρηση. Και, για να μην ξεχνιόμαστε, ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά το 2019 είχε εξαγγείλει την επαναφορά του «1 προς 5», ως συνεπής νεοφιλελεύθερος και έτοιμος να παραδώσει υπηρεσίες του δημοσίου στους ιδιώτες.

Ας ψάξει λοιπόν στο κόμμα της η κ. περιφερειάρχης, ας κοιτάξει πίσω στην δική της πολιτική πορεία, κι εκεί θα βρει όλες τις απαντήσεις για το ξεχαρβάλωμα του δημόσιου τομέα, για τις πελατειακές σχέσεις που επικράτησαν, για την σκόπιμη απαξίωσή του προκειμένου να πωληθεί σε τιμή ευκαιρίας στους κερδοσκόπους ιδιώτες. Κι ας μην προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα «ψίχουλα» ορισμένων προσλήψεων που, όταν (μετά από μερικά χρόνια) υλοποιηθούν, δεν θα μπορούν να αντισταθμίσουν τις τεράστιες απώλειες που έχουν προκύψει σε ανθρώπινο δυναμικό από τις πολιτικές αυτές.

Η ΑΝΑΣΑ και η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ εργάστηκαν σταθερά για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης στην ΠΙΝ και για την εφαρμογή ενός διαφανούς και αξιόπιστου συστήματος αξιολόγησης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά


Ετικέτες: