Στην Κεφαλονιά η Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μοθωναίου: Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ - Στα χέρια της ΠΙΝ η μελέτη για την αποκατάστασή του

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 10:51

Στην Κεφαλονιά η Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μοθωναίου: Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ - Στα χέρια της ΠΙΝ η μελέτη για την αποκατάστασή του

Στην Κεφαλονιά ταξίδεψε χθες η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου, τόσο για θέματα που αφορούν τα έργα της ΠΙΝ όσο και ως μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου του περιφερειακού ΦοΔΣΑ. Με αυτή την ιδιότητα επισκέφτηκε το χώρο όπου γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων στο γειτονικό μας νησί, το οποίο αποτελεί και την έδρα του νέου υπό σύσταση φορέα.

«Είμαι αισιόδοξη πως θα υπάρχει μια καλύτερη ημέρα σε ότι αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών και η πρόθεση της Κυβέρνησης με τη δημιουργία του περιφερειακού φορέα είναι να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μοθωναίου, σημειώνοντας πως τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, αφού στην Κεφαλονιά φαίνεται και από την εικόνα του νησιού πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εταιρεία που συστάθηκε με μετόχους τους Δήμους και την ΠΙΝ να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου στο ΓΕΜΗ και αυτό το διάστημα γίνεται η καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης των ΦΟΔΣΑ από την Επιτροπή που έχει ορίσει με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ παράλληλα ξεπερνιούνται μια σειρά από προβλήματα που αφορούν το προσωπικό που θα μεταφερθεί στο Δήμο για την αποκομιδή αλλά και στο νέο Φορέα.

Αναφορά από την Αντιπεριφερειάρχη έγινε και στο ζήτημα της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ στο Σκοπό: Σύμφωνα με την κ. Μοθωναίου, σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε την μελέτη για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, η οποία όμως υπάρχει ανάγκη να επικαιροποιηθεί για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ.

Η Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία πολύ σύντομα να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις, ανάλογες με αυτές που είχαμε για ένα σημαντικό έργο για τη Ζάκυνθο, αυτό της αποκατάστασης της Αγίας Αικατερίνης των Κήπων. Ως αρμόδια για τα θέματα Πολιτισμού, η κ. Μοθωναίου εξέφρασε την έντονη ικανοποίησή της για τη δημοπράτηση του έργου, για το οποίο προηγήθηκε μια προσπάθεια 9 μηνών.

Πηγή: ermisnews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250