Προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμισή 12 Κέντρων Υγείας υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 15:12

Προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμισή 12 Κέντρων Υγείας υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ

 Ανακοίνωση απο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 

Νέα εποχή για τα 12 Κέντρα Υγείας των Ιονίων Νήσων

Την προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμισή τους υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση των Υποέργων Τεχνικών Συμβούλων του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ», υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας, στις Αλυκές Ποταμού, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Καρβέλης, παρουσία του βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα και των Αντιπεριφερειαρχών Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά και Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μανώλη Ορφανουδάκη.

«Η δέσμευση μας να σταθούμε κοντά στους πολίτες, στις τοπικές τους κοινωνίες με παροχή επαρκών υπηρεσιών υγείας γίνεται πραγματικότητα και συμβάλλει παράλληλα στην αναβάθμιση των νησιών μας ως σύγχρονους ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς», δήλωσε η Περιφερειάρχης εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες της στους δυο Αντιπεριφερειάρχες που συνέβαλαν στην άμεση δρομολόγηση του έργου.

Φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται η Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η δαπάνη θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και πιο συγκεκριμένα τις πιστώσεις από το έργο Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Συλλογικής Απόφασης Ένταξης Πράξης -022 με Αρ 2020ΕΠ02200001 σύμφωνα με την αριθ. 46124/12-5-2020 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων περί έγκριση πίστωσης 248.000 ευρώ για κάλυψη δαπανών Τεχνικών Συμβούλων για το σύνολο της Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο κ.Καρβέλης αναφέρθηκε στη γόνιμη και πολυεπίπεδη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την 6η ΥΠΕ, ενώ τόνισε ότι μέσω του προγράμματος Interreg, δρομολογείται η αυτονομία του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στην παραγωγή οξυγόνου, ώστε να μην υπολείπεται η περιοχή σε αυτή την σημαντική παροχή, ιδίως όταν υπάρχουν αντίξοες καιρικές συνθήκες χωρίς επικοινωνία με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να επισφραγίσουμε την συνεργασία που έχουμε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την υπογραφή μιας μεγάλης προγραμματικής σύμβασης, ίσως της μεγαλύτερης που έχω συνυπογράψει με άλλους αιρετούς Περιφερειάρχες της 6ης ΥΠΕ. Η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων είναι μια ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας και την περίοδο της πανδημίας προσπάθησα με κάθε τρόπο να την κρατήσω αλώβητη από περιστατικά κορονοϊού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Καρβέλης.

Το έργο

Το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» αφορά στην αποκατάσταση των 12 κτιρίων των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να καταστούν λειτουργικά και ασφαλή με την εκτέλεση σημαντικών παρεμβάσεων αποκατάστασης. Η αναγκαιότητα προκύπτει καθόσον τα κτίρια, στα οποία στεγάζονται τα κέντρα υγείας δεν έχουν συντηρηθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν πλέον προβλήματα πέραν της απλής συντήρησης.

Ως υποέργα του εν λόγω έργου περιλαμβάνονται η κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσίας Τεχνικών Συμβούλων για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, του εξοπλισμού και της λειτουργικότητας όλων των Κέντρων Υγείας στα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ αγγίζει τα 12.248.000 ευρώ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ