Η Λαική Συσπείρωση Αργοστολίου για το πρόστιμο του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς στο ΙΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 14:25

Η Λαική Συσπείρωση Αργοστολίου για το πρόστιμο του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς στο ΙΚΑ

«Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο…. το σύστημα».

ΟΙ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ – ΠΑΡΙΣΗΣ – ΦΟΡΤΕΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ !!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ Επιχειρηματίες) καθώς και την συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» Παρίση (ΝΔ) και Φόρτε (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), για την απόφασή τους να φορτώσουν ένα ακόμη χαράτσι στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων του Δήμου μας.

Βρίσκοντας πραχτικό αντίκρισμα οι μεταξύ τους αβροφροσύνες του τελευταίου διαστήματος αλλά και οι απαραίτητες για την περίσταση συγκλίσεις των «διαφορών» τους, (βλέπε δηλώσεις στελέχους της παράταξης Παρίση σε τοπικό ραδιοσταθμό για τον σημερινό δήμαρχο που δηλώνει ότι, «… ακόμα είναι πολύ νωρίς για την οποιαδήποτε κριτική… έως τώρα δεν έχουν γίνει λάθη…»), φαίνεται ότι έχουν επιλέξει με κατανομή ρόλων και με «κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο…» να φορτώσουν τα βάρη της αντιλαϊκής τους διαχείρισης στο λαό.

Στα παραπάνω πλαίσια αποφάσισαν όλοι μαζί, να αναλάβουν να πληρώσουν οι ίδιοι οι δημότες το ποσό των 300.000 ευρώ (!), που δημιουργήθηκε προς το ΙΚΑ από πρόστιμα και προσαυξήσεις που επέβαλλε στον πρώην Δήμο Κεφαλονιάς ως ποινή, για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους που βρέθηκαν να εργάζονται με το καθεστώς της «επαγγελματικής δαπάνης», στα σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης την περίοδο 2011-2014. Το επιμέρισαν μάλιστα σε μηνιαίες δόσεις των 70.000 ευρώ!!!

Με μια μεθοδευμένη προσπάθεια προκειμένου να μην σηκωθεί κουρνιαχτός, η σημερινή Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, οργάνωσε στα κρυφά και με την διαδικασία του κατεπείγοντος έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου (29-6-2020), στην οποία εισηγήθηκε την αποδοχή και την ρύθμιση των παραπάνω οφειλών του Δήμου Αργοστολίου προς το ΙΚΑ, η ίδια η παράταξη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Παρίση.

Η εισήγηση υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης), σε αγαστή συνεργασία-σύμπλευση, (όπως όλα δείχνουν και σε προσυνεννόηση μεταξύ τους), κάτι που αποδεικνύει η στάση της παράταξης Φόρτε και η αφωνία της παράταξης Παντελειού .

Ως Λαϊκή Συσπείρωση επισημάναμε για άλλη μια φορά τις ευθύνες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αλλά και της σημερινής και των συνοδοιπόρων τους, όχι μόνο για το χαράτσωμα των δημοτών μας, αλλά και για την σκληρή αντεργατική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους στις δημοτικές υπηρεσίες, (φυσικά και στα σπήλαια), πολιτική κτυπήματος της σταθερής και μόνιμης εργασίας χωρίς δικαιώματα, που προωθείται από την ΕΕ, όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις διαχρονικά και την τοπική διοίκηση. Αυτή η πολιτική έχει ανοίξει τα πανιά στις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις και στην τοπική διοίκηση (μόνιμοι, αορίστου χρόνου, αορίστου με δικαστικές αποφάσεις, 8μηνα, 5μηνα, συμβασιούχοι με αντίτιμο, με επαγγελματική δαπάνη, σε εργολάβους, με συμβάσεις έργου, « εθελοντές» κ.α.), αλλά έχει ανοίξει και την όρεξη δημάρχων και αιρετών, να αφήνουν αδήλωτους, ανασφάλιστους και απλήρωτους τους εργαζόμενους σε αυτές τις υπηρεσίες, προκειμένου να μειώσουν το κόστος της κρατικής υποχρηματοδότησης αλλά και να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι η πλήρης εμπορευματοποίηση των σπηλαίων, των παραλιών και όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της φύσης, δεν συνεπάγεται μόνο την επιβάρυνση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καλούνται να πληρώσουν ‘ τον λογαριασμό’, αλλά και τον στραγγαλισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Και εδώ η αντιπολίτευση δεν έκλεισε απλά το μάτι αλλά έδωσε πλήρη στήριξη σε αυτήν την πολιτική.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητήσαμε να ρυθμιστούν και να πληρωθούν μόνο οι κύριες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων αυτών και να απαιτήσει ο δήμος από την κυβέρνηση να διαγραφούν με νομοθετική ρύθμιση τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που θα φορτωθούν μέσω του δημοτικού προϋπολογισμού για ακόμη φορά στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του δήμου.  

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων που θα πληρώσουν και αυτό το άδικο χαράτσι, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τον ρόλο της Δημοτικής Αρχής και της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης» συνολικά, ως φερέγγυων συνεργατών της κυβερνητικής πολιτικής που τσακίζουν όλοι μαζί τους εργαζόμενους. Είναι ανάγκη τώρα οι εργαζόμενοι να αντισταθούν, να οργανωθούν και να βάλουν σε προτεραιότητα την διεκδίκηση των δικών τους σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να σφυρηλατήσουν την λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει τον δρόμο για γενικότερες φιλολαϊκές λύσεις στα πλαίσια μιας άλλης λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.

                                                                                   Αργοστόλι 29 Ιούνη 2020

                                                                                Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου.