Ο Στ. Σπαθής στον Inkefalonia 103,9 για την αναγκαία στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και τα έργα της ΔΕΥΑΚ για την εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών: “Πλέον οι Αργοστολιώτες, θα περπατούν και δεν θα κρατάνε την μύτη τους”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 12:56

Ο Στ. Σπαθής στον Inkefalonia 103,9 για την αναγκαία στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και τα έργα της ΔΕΥΑΚ για την εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών: “Πλέον οι Αργοστολιώτες, θα περπατούν και δεν θα κρατάνε την μύτη τους”

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, μίλησε στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή για τα ζητήματα που έχει φέρει στις τοπικές επιχειρήσεις η πανδημία του Covid -19.

O κ. Σπαθής, τόνισε μεταξύ άλλων πως οι επιχειρήσεις που πλήττονται βάναυσα απο την πανδημία, χρειάζονται ενίσχυση απο την κυβέρνηση, είτε με την μορφή επιδοτήσεων, είτε με την μορφή φοροελαφρύνσεων, επ’ ουδενί όμως με την μορφή δανείων, διότι όπως τόνισε "με τον τζίρο τους αυτή την στιγμή πεσμένο κατά 50%, είναι δύσκολο να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους".

Μάλιστα, το Επιμελητήριο όπως τόνισε απέστειλε επιστολή στήριξης των επιχειρήσεων σε τρεις υπουργούς. Στον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στον Υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση

Η επιστολή τονίζει τα εξής:

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Ο σκοπός της παρούσας επιστολής είναι σας γνωστοποιήσουμε μια σημαντική παράλειψή σας αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις, κατόπιν πολλών παραπόνων που δεχόμαστε συνεχώς στο Επιμελητήριό μας.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές που ενώ για τη λειτουργία τους χρησιμοποιούν κωδικούς δραστηριότητας super market και λοιπούς αντίστοιχους ΚΑΔ, η πελατεία τους στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ξένους επισκέπτες. Τα καταστήματα αυτά λειτουργούν τους θερινούς μήνες, αλλά λόγω ΚΑΔ δεν εντάσσονται σε μέτρα στήριξης.

Επιπλέον, με δική σας απόφαση, δίνεται η εκ νέου δυνατότητα υποβολής αίτησης έως και τις 19 Ιουνίου σε κατηγορίες επιχειρήσεων δικαιούχων της αποζημίωσης που δεν έλαβαν αυτή, όπως και σε καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Είμαστε απολύτως σύμφωνοι με την ένταξη στα μέτρα των επιχειρήσεων αυτών, ωστόσο αποτελεί πεποίθησή μας ότι αποτελεί και μεγάλη αδικία να μην εντάσσονται καταστήματα που λειτουργούν, όχι εντός, αλλά ουσιαστικά δίπλα, σε ξενοδοχειακές μονάδες και στηρίζονται αποκλειστικά στον τουρισμό.

Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει άμεσα να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης, να τους καταβληθεί απαραιτήτως η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους προηγούμενους μήνες καθώς και η μέγιστη δυνατή οικονομική ελάφρυνση, έτσι ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να μην οδηγηθούν σε αναγκαστικό «λουκέτο».

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος και θα αποκατασταθεί άμεσα η αδικία αυτή” .

Ακολούθως ο κ. Σπαθής αναφέρθηκε με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΚ στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η επιχείρηση ύδρευσης του νησιού, ώστε να … εξουδετερώσει όλες αυτές τις δυσάρεστες οσμές που το περσινό καλοκαίρι ήταν στην ημερήσια διάταξη. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως τόνισε, βοηθούν και τα έργα με την αλλαγή των σωλήνων έξω από το κτήριο του ΟΤΕ στο Αργοστόλι.

Πλέον οι Αργοστολιώτες, θα περνούν μπροστά απο τον ΟΤΕ και δεν θα κρατάνε την μύτη τους. Έχουν γίνει οι σωστές εργασίες και με τις επόμενες εργασίες το Αργοστόλι δεν θα μυρίζει καθόλου. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα μπουν στον Βιολογικό στην Λάσση οι ανεμιστήρες στις δύο μικρές λίμνες που είχαμε αδειάσει και τις καθαρίσαμε μαζί και η μεγάλη λίμνη που λειτουργεί τώρα. Παράλληλα και με το ηλεκτρολογικό ζήτημα, που υπάρχουν συνεργεία μέσα και περνούν καλώδια ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε και τις βλάβες, αλλά και να λειτουργούν τα αντλιοστάσια, ώστε να υπάρχει μία πολύ καλή λειτουργία του Βιολογικού και να σταματήσει αυτή η δυσάρεστη οσμή που υπήρχε το περσινό καλοκαίρι. Να πως επίσης πως ο Βιολογικός στο Αργοστόλι θα δέχεται έως έξι βυτία καθημερινά απο τις έξι το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Τελειώνουμε τις εργασίες και στον Βιολογικό και θεωρώ πως αυτό το καλοκαίρι δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα τόσο στην λειτουργία του βιολογικού, όσο και στην λειτουργία των φρεατίων εδώ στο Αργοστόλι. Οι πολίτες του Δήμου Αργοστολίου θα δουν μία διαφορετική εικόνα της πόλης με όλα αυτά τα έργα που γίνονται όσον αφορά την ΔΕΥΑΚ, ενώ προχωράει και το έργο αντικατάστασης και του υπόλοιπου δικτύου 57 χιλιομέτρων αμιαντοσωλήνων στον Δήμο Αργοστολίου ”.




00 inkefalonia general ad 300X250