Αλεξάνδρα Μπαλού: «Η Περιφερειακή Αρχή ταυτίστηκε πλήρως με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 09:50

 Αλεξάνδρα Μπαλού: «Η Περιφερειακή Αρχή ταυτίστηκε πλήρως με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο»

H επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρα Μπαλού παραχώρησε την Πέμπτη το απόγευμα στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς συνέντευξη Τύπου.

Στο πάνελ βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Αργοστολίου Γιάννης Κουρούκλης.

Η κ. Μπαλού αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο το Περιβάλλον, τονίζοντας πως: «το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, όπως είπε χαρακτηριστικά “το νέο περιβαλλοντοκτόνο νόμο”, με τον οποίο ουσιαστικά μπορείς βουνά, λιμάνια , λίμνες, γη, όλος ο πλούτος τη χώρας να παραδοθεί στους ιδιώτες χωρίς καθυστέρηση.  Η Περιφερειακή Αρχή ταυτίστηκε με το νόμο πλήρως.  Τόνισα ιδιαίτερα την πλήρη ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων. Παίζονται χοντρά παιχνίδια με την διαχείριση των απορριμμάτων».

Για την Υγεία

«Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η υγεία. Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός και πόσα κρούσματα έχουμε, αλλά δείχτηκε η κατάσταση των Νοσοκομείων και τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών».

Για τις ακτοπλοϊκές γραμμές στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

«Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται και η προσπάθεια της κυβέρνησης στο όνομα της γρήγορης επανεκκίνησης του Τουρισμού, να «εξαφανίσουν» την πανδημία στις τουριστικές περιοχές, καταργώντας ακόμα και τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα πριν από την άφιξη των τουριστών (στους επισκέπτες θα γίνονται «δειγματοληπτικά» τεστ αντί για υποχρεωτικά τεστ), εισάγοντας κριτήρια – «λάστιχο» για τις «ασφαλείς χώρες προέλευσης», με βάση τις συμφωνίες των τουριστικών ομίλων, εκθέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τους ίδιους και τον ντόπιο πληθυσμό. Οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι λειτουργούσαν και λειτουργούν με ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

Για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

«Παρά τη μεγάλη παράδοση σε αθλητές και πρωταθλητές, ολυμπιονίκες, οι γενικοί αριθμοί είναι κοντά στον μέσο όρο αυτών που ισχύουν πανελληνίως. Ανοίγουμε το ζήτημα της κατάστασης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θίγοντας πρώτα, ένα θεμελιακό και πολύ βασικό ζήτημα που χρόνια τώρα όλοι αντιλαμβάνονται την σημασία του αλλά επί της ουσίας κανείς δεν έχει κάνει τίποτε … απολύτως!

DSC03292DSC03294DSC03298mpalu11 019




00 inkefalonia general ad 300X250