Ο Σπύρος Πεφάνης για την ΚΕΔΗΚΕ: «Πληρώνονται την Παρασκευή οι υπάλληλοι, ανακτήσαμε την Φορολογική Ενημερότητα, εκδηλώσεις θα γίνουν τηρώντας όμως όλα τα πρωτόκολλα για την υγεία»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 09:11

Ο Σπύρος Πεφάνης για την ΚΕΔΗΚΕ: «Πληρώνονται την Παρασκευή οι υπάλληλοι, ανακτήσαμε την Φορολογική Ενημερότητα, εκδηλώσεις θα γίνουν τηρώντας όμως όλα τα πρωτόκολλα για την υγεία»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ στον Inkefalonia 103,9

O Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή, όσον αφορά την κατάσταση που βρίσκεται η Διαδημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο κ. Πεφάνης αναφέρθηκε στην ευχάριστη εξέλιξη που αφορά τις πληρωμές, τόσο των υπαλλήλων της ΚΕΔΗΚΕ, των μουσικών, αλλά και των εξωτερικών συνεργατών λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Έχουμε μία ευχάριστη εξέλιξη που δεν είναι του θα είναι του τώρα.

Ο Δήμος Αργοστολίου, ο Δήμος Ληξουρίου και ο Δήμος Σάμης,  με πληθυσμιακά κριτήρια κατέβαλαν χρήματα ώστε να γίνουν οι πληρωμές. Πιο συγκεκριμένα κατέβαλαν συνολικά 109.000 ευρώ. Ο Δήμος Αργοστολίου κατέβαλε 73.000 ευρώ, ο Δήμος Ληξουρίου 22.000 ευρώ και ο Δήμος Σάμης 13.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα πληρώθηκε η οφειλή στην εφορία και πλέον ανακτήσαμε την Φορολογική μας Ενημερότητα και στις 12 του Ιουνίου θα κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των ανθρώπων .

Δυστυχώς δεν περνούσε όλο αυτό από το χέρι μας το ΦΕΚ που θα έδινε τον διαδημοτικό χαρακτήρα της ΚΕΔΗΚΕ που θα έπρεπε να έχει βγει από τον Σεπτέμβριο, βγήκε τώρα τον Απρίλιο. Εφόσον οι Δήμοι έχουν επιλέξει μια διαφορετική πολιτική για το πως θα ασκήσουν τον Πολιτισμό και το Ληξούρι θέλει να φύγει από την ΚΕΔΗΚΕ, το ίδιο και η Σάμη πρέπει να γίνει το "ξεκαθάρισμα"  από το Υπουργείο Εσωτερικών και να επισπευσθούν οι διαδικασίες, γιατί αν δεν ξεμπλοκάρει όλο αυτό, δεν μπορείς να κάνεις καμία κίνηση, ούτε να πληρώσεις, ούτε τίποτα".

Ο κ. Πεφάνης, επίσης αναφέρθηκε δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες και μαζικές εκδηλώσεις, καθώς θα πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλά και έφερε το παράδειγμα του ΞΕΝΙΑ που πλέον απο 1100 θεατές, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το μέγιστο 400 και με τις καρέκλες σε απόσταση. "Είμαστε σε επικοινωνία με σχήματα είτε θεατρικά είτε μουσικά για να δούμε τι μπορεί να έρθει στην Κεφαλονιά.

«Κολυμπάμε» σε αχαρτογράφητα νερά

Πάμε φετος και με βάσει τους περιορισμούς που έχουμε, για κάτι πιο προσιτό, έχουμε προτάσεις και είμαστε στο στάδιο της επεξεργασίας. Επίσης θα μιλήσουμε και με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού για να δούμε τι μπορεί να γίνει σε ζητήματα εκδηλώσεων. Και όλοι οι σύλλογοι που θα επιχειρήσουν να κάνουν τις εκδηλώσεις τους τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για την υγεία.

«Κολυμπάμε» σε αχαρτογράφητα νερά… Θα βγάλουμε ένα πρόγραμμα ενημερωτικό, αφού έρθουμε σε συνεννόηση με τους συλλόγους για να δούμε ποιες εκδηλώσεις θα υπάρχουν, πάντα με την τήρηση των πρωτοκόλλων για την υγεία.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν, θα είναι όμως περιορισμένων θεατών και πάντα με την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων" ήταν τα λόγια του κ. Πεφάνη.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του