Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Νηπιαγωγείο Σκάλας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 12:34

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Νηπιαγωγείο Σκάλας

ΕΡΩΤΗΣΗ της  ΛΑΙΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

ΠΡΟΣ:            κ. Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτο

ΘΕΜΑ: « ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ   »

Κ. Δήμαρχε

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ημερήσιο ηλεκτρονικό τύπο, το Νηπιαγωγείο της Σκάλας, (περιοχής με αυξημένο μαθητικό δυναμικό λόγω του αυξημένου τουρισμού  και της  θεσμοθέτησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης), στεγάζεται σε μια ανεπαρκή αίθουσα που είναι μόλις 42τ.μ.!!!

 Όπως καταγγέλλεται,  ουσιαστικά πρόκειται για μια αίθουσα – γραφείο του Δημοτικού Σχολείου, με μια εσωτερική τουαλέτα ενηλίκων και ένα πατάρι με  επικίνδυνη σκάλα. Ως εκ τούτου ο χώρος αυτός είναι ανεπαρκής για να φιλοξενεί μεγάλο αριθμό παιδιών. Το έντονο κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει δυσχεραίνει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία του νηπιαγωγείου αφού ο χώρος αυτός, όχι μόνο δεν πληρεί  τις ανάγκες και τις απαραίτητες προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας ενός Νηπιαγωγείου, αλλά είναι επικίνδυνος για ατυχήματα και υγειονομικά ακατάλληλος και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Συγκεκριμένα και εκτός των εξωφρενικά απαράδεκτων τετραγωνικών λειτουργίας,

  • Την μικρή εσωτερική τουαλέτα τα παιδιά με δυσκολία μπορούν να την χρησιμοποιήσουν αφού τα είδη υγιεινής πολύ ψηλά και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από τα νήπια για τη χρήση τους.
  • Τα παράθυρα καθώς ανοίγουν εσωτερικά (ακριβώς στο ύψος των παιδιών), αποτελούν σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού τους , λόγος που δεν μπορεί εύκολα και απρόσκοπτα να γίνεται ο απαραίτητος αερισμός της τάξης. Θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν
  • Η εσωτερική σκάλα θα πρέπει να απομονωθεί, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.
  • Υπάρχει έλλειψη κλιματιστικού
  • Υπάρχει έλλειψη ζωτικού εσωτερικού χώρου ώστε τα παιδιά να μπορούν να τρέξουν, όταν ο καιρός δεν είναι καλός, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται δημιουργώντας επικίνδυνη κατάσταση και πριν την πανδημία .
  • Υπάρχει έλλειψη χώρου που κάνει μη εφικτή και τη λειτουργία ολοήμερου νηπιαγωγείου, με δυσμενείς συνέπειες για τις οικογένειες εργαζομένων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε ποια συγκεκριμένα άμεσα μέτρα θα πάρετε ώστε:

  • Να βελτιωθούν άμεσα οι κατεπείγουσες ανάγκες και να αρθούν οι προαναφερόμενοι κίνδυνοι στις υποδομές του Νηπιαγωγείου Σκάλας (κλιματιστικό, κουφώματα, προκατασκευασμένες αίθουσες κ.α.)
  • Ποιος είναι ο άμεσος σχεδιασμός σας για την ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στην Σκάλα για την
    απρόσκοπτη, ασφαλή και σύγχρονη παραμονή και εκπαίδευση των μικρών μαθητών της περιοχής και μέσα σε ποιο χρονοδιάγραμμα.

                                                   Αργοστόλι 9 Ιούνη 2020

                       Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αργοστολίου

                                Γιάννης Κουρούκλης           Σταύρος Γρηγορόπουλος

 

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250