Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στο Πρώτο Θέμα 104.6: «Περιμέναμε φέτος στην Κεφαλονιά ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Πλέον κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 09:21

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στο Πρώτο Θέμα 104.6: «Περιμέναμε φέτος στην Κεφαλονιά ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Πλέον κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος»

Στον Ρ/Σ «Πρώτο Θέμα 104,6» και τον δημοσιογράφο Μάκη Πολλάτο, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσον αφορά τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιχμή σχετικά με τον τουρισμό.

Ο κ. Μιχαλάτος έκανε αναφορά στις προσδοκίες της τουριστικής σεζόν, οι οποίες κατέρρευσαν μετά την πανδημία του Κορονοϊού.

«Περιμέναμε φέτος να είχαμε διπλάσιες αφίξεις, τόσο σε Κρουαζιερόπλοια, 235 αφίξεις από 120 την περσινή χρονιά, όσο και από τα αεροπλάνα, αλλά λόγω της πανδημίας άλλαξαν τα πάντα.  Όμως είμαστε τυχεροί που δεν χτυπήθηκε από τον ιό το νησί. Αντέξαμε και ενισχύσαμε το νοσοκομείο, πήραμε όλα τα μέτρα για να είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε και τουρίστες. Ετοιμαζόμαστε για να δούμε αν μπορούμε να κερδίσουμε κάτι από το χαμένο έδαφος της τουριστικής σεζόν. Περιμέναμε φέτος γύρω στις 400.000 επισκέπτες με τα κρουαζιερόπλοιά και γύρω στις 600.000 επισκέπτες από τα αεροπλάνα. Ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην Κεφαλονιά. Δυστυχώς έχει χτυπηθεί πολύ και η Κρουαζιέρα. Περιμένουμε τον Αύγουστο να δουμε αν θα έχουμε κάποια Κρουαζιεροπλοία . Η Κεφαλονιά δεχόταν σε ποσοστό 80% τους τουρίστες από την Μεγάλη Βρετανία και υπάρχει θέμα γιατί δεν πετάνε τα αεροπλάνα από εκεί, ενώ υπάρχει και η οδηγία για 14 μέρες καραντίνα με την επιστροφή τους. Παράλληλα, είχαμε αεροπλάνα από την Ιταλία από τον Απρίλιο και πολλοί Ιταλοί ερχόντουσαν ακτοπλοϊκώς από την Πάτρα.

Η Κεφαλονιά είναι ένα ασφαλές νησί, έχει πολλές παραλίες, μεγάλες και όμορφες. Υπάρχουν ξενοδοχεία, αλλά και πολλά μικρά καταλύματα, βίλες που μπορεί ο επισκέπτης να κάνει με ασφάλεια διακοπές στην Κεφαλονιά.

Έχουμε κάνει συσκέψεις με φορείς του τουρισμού έχουμε ετοιμάσει πακέτα και για την εσωτερική αγορά. Θα υπάρχουν και φθηνά δωμάτια και έχουν την ευκαιρία φέτος οι Ελληνες για να γνωρίσουν την Κεφαλονιά.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Αργοστολίου δήλωσε: «Θέλουμε τους τουρίστες στην Κεφαλονιά, με κανόνες βέβαια και τους περιμένουμε. Αν πάρουμε όλες τις προφυλάξεις, δεν υπάρχει κίνδυνος. Ως κεφαλονίτες έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κάνουμε την προσπάθειά μας στον τουρισμό».

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR




00 inkefalonia general ad 300X250