Επτανησιακή Πρωτοβουλία: Η Ένωση των Επτανήσων και η αξία της Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 19:24

Επτανησιακή Πρωτοβουλία: Η Ένωση των Επτανήσων και η αξία της Δημοκρατίας

Η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα αποτελεί ιστορική απόδειξη για την έντονη εθνική συνείδηση των Eπτανησίων, οι οποίοι κατόρθωσαν να διατηρήσουν αναλλοίωτη την πολιτισμική τους ταυτότητα, την γλώσσα και τις παραδόσεις τους, παρά την πολύχρονη παρουσία ξένων κατακτητών.

Τα Επτάνησα ανέδειξαν πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων που άφησαν ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκη στην πολιτική, στις τέχνες, στα γράμματα και στον πολιτισμό. Το Ιόνιο Αρχιπέλαγος, σμίλεψε την αξία της δημοκρατίας και του ελεύθερου πνεύματος, καθιερώνοντας τα ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των Eπτανησίων, ενώ από τα ίδια ιδανικά εκπορεύτηκε και ο Ιωάννης Καποδίστριας, τον οποίο τιμούμε διαχρονικά για το δημοκρατικό του έργο. «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές», είχε διατυπώσει εύστοχα ο Διονύσιος Σολωμός.

Η αλήθεια αυτή ενυπάρχει στην αυθεντικότητα και μοναδικότητα του Eπτανησιακού λαού και είναι χρέος όλων, η διάσωση και διατήρηση κάθε ρανίδας του πολιτισμικού μας αποθέματος για να πορευόμαστε με στέρεα βήματα στο μέλλον.

Από το Γραφείο Τύπου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ