Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος στον Inkefalonia 103,9: «Είναι εξωφρενικό στην εποχή μας να υπάρχουν τέτοιες εξελίξεις σε νομοθετικό επίπεδο και αυτοί στους οποίους αναφέρεται η διαδικασία να μην έχουν καν ερωτηθεί…»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 18:31

Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος στον Inkefalonia 103,9: «Είναι εξωφρενικό στην εποχή μας να υπάρχουν τέτοιες εξελίξεις σε νομοθετικό επίπεδο και αυτοί στους οποίους αναφέρεται η διαδικασία να μην έχουν καν ερωτηθεί…»

Συνέντευξη με τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΑΝΑΣΑ 

 O τέως Περιφερειάχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή για την επικείμενη κατάργηση της ΕΔΑΚΙ, αλλά και την μεταφορά της Διαχείρισης του Φορέα του Αίνου στην Ζάκυνθο.

Ο κ. Γαλιατσάτος, τόνισε αναφορικά με τον Φορέα Διαχείρισης Αίνου πως: «Είναι τραγικό μια δομή που σχετίζεται με την παρουσία του Εθνικού Δρυμού Αίνου και ενισχύθηκε με αρμοδιότητες στις περιοχές Natura του νησιού, να φεύγει και να πηγαίνει στην Ζάκυνθο. Μάλιστα η περιφερειάρχης Κα Κράτσα πριν από λίγο άκουγα ότι έλεγε με υπερηφάνεια σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου, ότι ο φορέας Ζακύνθου παραμένει στο νησί και θα μεταφερθεί και ο Φορέας Διαχείρισης της Κεφαλονιάς. Αυτό το έλεγε με τρόπο που μου έκανε εντύπωση για έναν Περιφειάρχη που μίλαγε για ένα νησί και δεν ενδιαφερόταν για το τι γίνεται στο σύνολο της Περιφέρειας. Αυτό δίνει μία απάντηση για το πώς είχαμε αυτή την συγκεκριμένη εξέλιξη».

Όσον αφορά την επικείμενη κατάργηση της ΕΔΑΚΙ και με τον τρόπο που γίνεται ο κ. Γαλιατσάτος, μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Είναι εξωφρενικό στην εποχή μας να υπάρχουν τέτοιες εξελίξεις σε νομοθετικό επίπεδο και αυτοί στους οποίους αναφέρεται αυτή η διαδικασία η να μην έχουν καν ερωτηθεί, να μην έχει γίνει έστω μία διαβούλευση. Είναι πολύ σοβαρό και δείχνει ενδεχομένως και τις προθέσεις που υπάρχουν πίσω από αυτό. Γενικά αυτό το νομοσχέδιο που πάει να περάσει η Κυβέρνηση είναι περιβαλλοντοκτόνο και διαφωνούμε, γιατί αυτό το νομοσχέδιο βάζει χέρι σε πολλά πράγματα. Θα έπρεπε να έχουμε απαντήσεις για το τι έχουν αποφασίσει να κάνουν, ενώ η Περιφερειακή Αρχή φανερά προπαγανδίζει υπέρ της θέσης της Κυβέρνησης».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του




00 inkefalonia general ad 300X250