O Διονύσης Στανίτσας στον COSMOS 96,5: «Πρέπει να υπάρξει σχέδιο διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 09:20

O Διονύσης Στανίτσας στον COSMOS 96,5: «Πρέπει να υπάρξει σχέδιο διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού»

Ο Δήμαρχος  Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», σε μια ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο νησί.

Ο κος Στανίτσας σχολίασε αρχικά την κατάσταση που επικρατεί στην Ιθάκη σχετικά με τον κορωνοϊό. «Δεν υπάρχει κρούσμα στην Ιθάκη. Πήραμε γρήγορα μέτρα και όσο μειώνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι κάτι θετικό. Ο κόσμος πειθάρχησε αλλά για πόσο ακόμα;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος, ενώ υπογράμμισε πως μετά από λίγο καιρό όλοι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις οικονομικές συνέπειες του ιού.

Όπως ανέφερε, έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με ερωτήματα από τον κόσμο, που είναι σχετικά και με την οικονομία αλλά και με το πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση όταν θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες στην Ιθάκη.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι επαγγελματίες φοβούνται. Πρέπει να υπάρξει σχέδιο διαχείρισης. Τα προβλήματα θα είναι πολλά». Επισήμανε δε, ότι έχει έρθει σε επαφή με τον βουλευτή για να του ζητήσει να μεσολαβήσει ώστε να αλλάξει ο προϋπολογισμός για τα νησιά, καθώς όπως είπε ο δήμος έχει ρίξει όλο το βάρος στην πρόνοια, παρέχοντας συσσίτια, τρόφιμα και λειτουργώντας το κοινωνικό ιατρείο.

Στο τέλος ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα στην Ιθάκη. «Το λιμάνι ολοκληρώνεται, θα γίνουν και κάποιες παρεμβάσεις από το λιμενικό ταμείο» επισήμανε και αναφέρθηκε και στην πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία που έχει με τον Δήμαρχο Αργοστολίου. Επιπλέον, τόνισε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα τροφοδοτηθούν με ρεύμα τα pillars  στο Βαθύ και εξήγησε ότι από εδώ και στο εξής, τα έργα που θα γίνονται θα είναι έργα ζωτικής ανάγκης και όχι πολυτελείας.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος




00 inkefalonia general ad 300X250