Αλεξάκης για ΑΝΑΣΑ: "Νοσεί σε επιχειρήματα, νοσεί σε ουσία, νοσεί πολιτικά"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 09:06

Αλεξάκης για ΑΝΑΣΑ: "Νοσεί σε επιχειρήματα, νοσεί σε ουσία, νοσεί πολιτικά"

«ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΣΑ: "Νοσεί σε επιχειρήματα, νοσεί σε ουσία, νοσεί πολιτικά"

Είναι τελικά γεγονός πώς η καραντίνα και η γενικευμένη κρίση που απορρέει από την πανδημία,  προκαλούν σύγχυση στην κρίση ορισμένων, με αποτέλεσμα να μπερδεύουν έννοιες, όχι μόνο σε θεωρητικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

Σε αυτό το συμπέρασμα μας οδηγεί το περιεχόμενο της πρόσφατης ανακοίνωσης της περιφερειακής παράταξης ΑΝΑΣΑ.

Ίσως λοιπόν ο συντάκτης της ανακοίνωσης, ορμώμενος παράλληλα και από αναχρονιστικά κομματικά στεγανά, να μην μπορεί να διαχωρίσει την έννοια της συνεργασίας από  αυτή της συγχώνευσης, ασκώντας για μια ακόμα φορά ανυπόστατη κριτική στην "Επτανησιακή Πρωτοβουλία".

Ίσως μάλιστα η σύγχυση να είναι τέτοια, ώστε να επικρίνει το σύστημα της απλής αναλογικής, που ομολογουμένως ενθαρρύνει τις πολιτικές συνεργασίες. Ένα εκλογικό σύστημα που είχε προκρίνει και υπερψηφίσει  ο ΣΥΡΙΖΑ - το κόμμα το οποίο στήριξε και στηρίζει την παράταξη ΑΝΑΣΑ.

Ένα εκλογικό σύστημα, για το οποίο ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανέφερε: "Στην αυτοδιοίκηση χρειάζεται πολυσυλλεκτικότητα και συνεργασία και πλέον η συνεννόηση και η συνεργασία «επιβάλλεται» και από το νέο νομικό πλαίσιο και την απλή αναλογική. Ο πρώτος συνδυασμός θα κληθεί να συνεργαστεί με μία ή και δύο παρατάξεις".

Είναι εμφανές ότι στην ΑΝΑΣΑ, εκλαμβάνουν την πολιτική ως πεδίο για την προώθηση προσωπικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, ενώ υποχρέωση τους είναι η συμμετοχή με ιδέες, προτάσεις και γόνιμη κριτική. Συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων και λειτουργώντας προς το συμφέρον όλων των Επτανησίων πολιτών.

Δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, κρίθηκε η πενταετής διακυβέρνηση της ΑΝΑΣΑ από τον Επτανησιακό λαό και εκφράσθηκε η λαϊκή βούληση. Ασκούν σε κάθε περιφερειακό συμβούλιο μια στείρα αντιπολίτευση, χωρίς καμία διάθεση συναίνεσης στα μεγάλα ζητήματα των νησιών μας. Εκστασιάζονται μπροστά στη σκέψη ότι μπορεί να «δυσκολέψουν» το έργο της σημερινής διοίκησης αγνοώντας φυσικά τον ουσιαστικό τους ρόλο, που είναι το ίδιο σημαντικός με εκείνον της διοίκησης.

Υποβαθμίζουν με τις πρακτικές τους το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου και επιμένουν να ευτελίζουν την έννοια και την χρησιμότητα, για τις πολιτικές συνθήκες που διανύουμε, μιας ισότιμης, ξεκάθαρης και νηφάλιας συνεργασίας.

Το πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον συνδυασμό "Ιόνιο Δυνατά" υπήρξε από την αρχή σαφές, με ευδιάκριτες τις εκατέρωθεν υποχρεώσεις, απαλλαγμένο από γκρίζες ζώνες και θαμπές γραμμές. Η πρόθεση μας ήταν και παραμένει η άδολη και ανιδιοτελής προσφορά, για το καλό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αποδεχθήκαμε την πρόκληση μιας τέτοιας συνεργασίας.

Γνωρίζοντας ότι μπορούμε να διαδραματίσουμε δυναμικό ρόλο και να συμβάλλουμε σε μια ευεργετική για τους πολίτες θητεία, έχοντας ταυτόχρονα πλήρη επίγνωση της πολιτικής ταυτότητας και ακεραιότητας της παράταξης μας.

Η ρητορεία επομένως που μετέρχεται η παράταξη ΑΝΑΣΑ, είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Νοσεί. Νοσεί σε επιχειρήματα, νοσεί σε ουσία, νοσεί πολιτικά.

Η "Επτανησιακή Πρωτοβουλία" , παραμένει δυναμικά παρούσα και σε πείσμα όλων εκείνων που δημιουργούν σενάρια χειραγώγησης μας, εμείς στεκόμαστε αλώβητοι και στο ύψος των περιστάσεων.

Από το Γραφείο Τύπου