H παράταξη του Βασίλη Ρουχωτά για την παραίτηση του Χρήστου Βολτέρα απο το ΔΣ της ΕΔΑΚΙ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 13:10

H παράταξη του Βασίλη Ρουχωτά για την  παραίτηση του Χρήστου Βολτέρα απο το ΔΣ της ΕΔΑΚΙ

 

 Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορηθήκαμε οτι ο Αντιδήμαρχος κ Χρήστος Βολτέρας παραιτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019 από την θέση του εκπροσώπου του Δήμου Ληξουρίου στην ΕΔΑΚΙ δηλαδή στην διαδημοτική εταιρεία που έχει την ευθύνη για την διαχείριση των σκουπιδίων όλης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

¨Οπως αναφέρει στην παραίτηση του ο κ Βολτερας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑΚΙ λόγο των υποχρεώσεων του ως Αντιδημάρχου.
Βέβαια ο κ Βολτέρας χρειάστηκε σχεδόν τέσσερεις μήνες από τον διορισμό του στην ΕΔΑΚΙ για να καταλάβει τον φόρτο εργασίας και να παραιτηθεί.

Πάλι καλά που δεν περίμενε να μπει ο 21ος αιώνας για να το αποφασίσει.

Εύγε του!!!

Και ο Δήμαρχος Ληξουρίου, από την παραίτηση του κ Βολτέρα στις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι την εκπαραθύρωση απο την ΕΔΑΚΙ του Δήμου Ληξουρίου στις 14 Φεβρουαρίου δηλαδή δυο ολόκληρους μήνες "αγρόν ηγόραζε" κατά την ευαγγελική ρύση και πρέφα δεν πήρε για την εκπαραθύρωση του Δήμου.

Γιατί ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Θεόφιλος Μιχαλάτος αφού βαρέθηκε;;;;;; να περιμένει τον Δήμαρχο Ληξουρίου να ασχοληθεί με το θέμα αντικατέστησε τον κ Βολτέρα με τον Αργοστολιώτη Δημοτικό Σύμβουλο κ Μινέτο.
Με τις πράξεις του ο κ. Αντιδήμαρχος και τις παραλείψεις του ο Δήμαρχος κατόρθωσαν ο Δήμος Ληξουρίου να μην έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ στον φορέα που διαχειρίζεται ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα της Κεφαλονιάς όπως είναι η διαχείριση των σκουπιδιών.

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητος η σημερινή ΕΔΑΚΙ ιδρύθηκε με την οικονομική συμμετοχή όλων των Δήμων και Κοινοτήτων του Νησιού μας και η οικονομική συμμετοχή του τότε Δήμου Ληξουρίου και όλων των κοινοτήτων της επαρχίας Πάλλης στο αρχικό κεφάλαιο της επιχείρησης ήταν ακριβώς με πληθυσμιακά κριτήρια.

Τώρα όπως προαναφέρουμε απλά δεν υπάρχουμε στην ΕΔΑΚΙ
Ο Δήμαρχος Ληξουρίου με την πράξεις του στέρησε από τους συμπολίτες του το δικαίωμα να έχουν φωνή στην εταιρεία που ιδρύσαν με το υστέρημα τους.
Δυο λέξεις χαρακτηρίζουν αυτήν την κατάσταση

Ν Τ Ρ Ο Π Η Σ Α Σ

Εμείς, σε συνεργασία με όσες από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου θελήσουν, θα κινήσουμε αγώνα να πείσουμε τον Δήμο Αργοστολίου, τον Δήμο Σάμης και το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση της συμμετοχής των Δήμων στο ΔΣ της ΕΔΑΚΙ με πληθυσμιακά κριτήρια, λογική που επικράτησε στην κατανομή της περιουσίας του Δήμου Κεφαλονιάς και πρόσφατα στον προϋπολογισμό της ΚΕΔΗΚΕ.

Ληξούρι 24 Φεβρουαρίου 2020

Από το Γραφείο Τύπου




00 inkefalonia general ad 300X250