Σύμφωνο Συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. για την καταπολέμηση του παραεμπορίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 18:40

Σύμφωνο Συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. για την καταπολέμηση του παραεμπορίου

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταπολεμά το παραεμπόριο

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου υπέγραψε το σύμφωνο συνεργασίας με το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π.)

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π.) για τη συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου στα νησιά μας υπέγραψαν, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου έθεσε υπόψιν του κ.Σταμπουλίδη τα ειδικά χαρακτηριστικά του παραεμπορίου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και επισήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας για την πάταξη του φαινομένου, καθώς οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται θα είναι επ’ ωφελεία της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Επιπλέον, όπως επισημάνθηκε, η πάταξη του παραεμπορίου αποτελεί αναπτυξιακό μέτρο, καθώς προστατεύει το καταναλωτικό κοινό και το οδηγεί προς αγορές που ενισχύουν τα εθνικά και διεθνή εμπορικά σήματα και ενισχύει τις επιχειρήσεις που πληρώνουν φόρους, και εισφορές.

Ειδικότερα με την υπογραφή του Συμφώνου συγκροτείται ένα πρότυπο θεσμικό πλαίσιο εποπτείας της αγοράς και πάταξης του παραεμπορίου, με σκοπό τον συντονισμό και τη συνεργασία του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. με τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση φαινομένων παράνομου εμπορίου. Στόχος του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. είναι ο συντονισμός των ενεργειών, η βέλτιστη αξιοποίηση πόρων, εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού και η εν γένει βελτίωση σε ποιοτικούς όρους των χαρακτηριστικών ελέγχων.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με το Σύμφωνο, συμμετέχει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της σε τακτικές και έκτακτες δράσεις για την υλοποίηση του Στρατηγικού προγραμματισμού και των επιχειρησιακών σχεδίων του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. που αφορούν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου και στην εποπτεία της αγοράς.

Εκ του Γραφείου Τύπου 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ