Ερώτηση Βαγγέλη Βαλλιάνου προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 09:56

Ερώτηση Βαγγέλη Βαλλιάνου προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ

 

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Αίτηση

Ευάγγελου Συνοδινού – Βαλλιάνου του Βαλλιάνου, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ληξουρίου με την « Λαϊκή Συσπείρωση», διπλ. Πολιτικού Μηχανικού και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.

Στις 30 Γενάρη του 2020 ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στ. Σπαθής σε συνέλευση των κατοίκων της Τ.Κ. Σκάλας προέβη, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης .

Παραθέτω τις δηλώσεις αυτές, όπως ακριβώς δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ:

«Η επιχείρηση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Το χρέος της είναι 14 εκ. ευρώ και αποτέλεσε για μένα μια αφορμή για να αναλάβω την προεδρία. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω σε μεγάλο βαθμό, αλλά θέλω και την βοήθεια όλων σας και κυρίως των συναδέλφων μου επαγγελματιών. Τα χρέη των επιχειρήσεων στη ΔΕΥΑΚ φτάνουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ξέρω ότι υπάρχουν συνάδελφοι με οικονομικά προβλήματα, αλλά και στρατηγικοί κακοπληρωτές, που εδώ και μια δεκαετία σχεδόν εκμεταλλεύονται πολιτικές καταστάσεις και δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους….».

• Επειδή οι παραπάνω δηλώσεις είναι πολύ σοβαρές σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης,
• Επειδή ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, αλλά και ως αιρετός έχω δικαίωμα να γνωρίζω την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης προκειμένου να ασκήσω αποτελεσματικά τα καθήκοντα μου.

Ζητώ εντός εύλογου χρονικού διαστήματος :
1] Να μου παρασχεθεί πλήρης κατάλογος με τα πλήρη στοιχεία των οφειλετών της ΔΕΥΑΚ μέχρι σήμερα ( φυσικών και νομικών προσώπων ) των οποίων η οφειλή τους ανέρχεται από 2.000 ευρώ και άνω καθώς και να μου γνωρίσετε από πότε υφίσταται η οφειλή του καθενός εξ αυτών .
2] Να μου γνωρίσετε ποιοι εξ αυτών έχουν προβεί σε ρύθμιση της οφειλής τους και για τους λοιπούς σε ποιες νόμιμες ενέργειες έχετε προβεί για την είσπραξη των οφειλών τους.
3] Να μου γνωρίσετε το υπόλοιπο χρέος της ΔΕΥΑΚ (που σύμφωνα με τις δηλώσεις σας ανέρχεται σε 7.000.000 ευρώ) τι ακριβώς αφορά.

Αργοστόλι, 31-1-2020.

Ο αιτών.




00 inkefalonia general ad 300X250