Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Inkefalonia 103,9: «Υποκριτική η στάση ορισμένων στο θέμα του Κανονισμού Κοινοχρήστων χώρων Δήμου Αργοστολίου» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 10:45

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Inkefalonia 103,9: «Υποκριτική η στάση ορισμένων στο θέμα του Κανονισμού Κοινοχρήστων χώρων Δήμου Αργοστολίου» (Ηχητικό)

 Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για το θέμα του κανονισμού των κοινοχρήστων χώρων που ήρθε χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου. 

Για την στάση κάποιων δημοτικών συμβούλων κατά την ψηφοφορία του θέματος τόνισε: «Φάνηκε η υποκριτική στάση ορισμένων. Εμείς πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τον παλιό κανονισμό κοινοχρήστων χώρων που υπήρχε από τον ενιαίο δήμο Κεφαλονιάς και αρκετοί από τους σημερινούς συμβούλους ήταν τότε υπέρμαχοι και τον είχαν ψηφίσει. Εμείς στο πλαίσιο συναίνεσης και να μπορέσει να λειτουργήσει ο δήμος, φέραμε τον ίδιο κανονισμό κοινόχρηστων χώρων, όμως κάποιοι άλλαξαν φέτος και δεν τον ψήφισαν. Αποτέλεσμα ήταν η πρόταση η δικής μας να πάρει 12 ψήφους υπέρ και 10 κατά και χρειαζόμασταν 13 ψήφους υπερ, με αποτέλεσμα να μην περάσει. Εμείς πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τον παλιό κανονισμό, όμως δεν ψηφίστηκε και πλέον ισχύει ο παλιός κανονισμός, που είναι όμως ο ίδιος αυτός που φέραμε εμείς στο χθεσινό συμβούλιο! Αυτό είναι το παράδοξο! Το ξεκαθαρίζει άλλωστε και ο Νόμος, ότι αν δεν υπάρχει καινούργιος κανονισμός, ισχύει ο παλιός και εμείς με αυτόν θα πάμε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό»

Όσον αφορά την κατάσταση στην ΚΕΔΗΚΕ, ο δήμαρχος Αργοστολίου τόνισε: «Υπάρχει απόφαση των άλλων δήμων Ληξουρίου και Σάμης, να αποχωρήσουν από την ΚΕΔΗΚΕ και να φτιάξουν δικές τους επιχειρήσεις. Όμως θα πρέπει μέχρι να γίνει αυτό, να μην έχουν πρόβλημα οι υπάλληλοι και να λειτουργήσει και η ΚΕΔΗΚΕ. Θα πρέπει για να πληρωθούν και να έχει χρήματα η ΚΕΔΗΚΕ να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και από όλους τους νέους δήμους. Θα κινητοποιηθούμε μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Αργοστολίου, να «σπάσει» η ΚΕΔΗΚΕ.

Οσον αφορά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τόνισε: «Στεναχωρήθηκα και γι αυτό έφυγα από την συνεδρίαση εκείνη την ώρα, γιατί είδα αντεγκλήσεις μεταξύ των συμβούλων που μου θύμισαν το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του Ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς. Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο σε μία περίοδο που δεν ήταν άμεση για να το κουβεντιάσουμε. Εμείς θεωρούμε τον θαλασσόμυλο πολύ σπουδαίο ακίνητο για τον Δήμο και με το φυσικό φαινόμενο που υπάρχει εκεί. Πρέπει να το αναδείξουμε και να το επισκευάσουμε. Το κτήριο έχει πρόβλημα στατικότητας και κινδυνεύει να πέσει, γιατί έχει μείνει πολλά χρόνια ασυντήρητο. Από το 2012 που παραχωρήθηκε δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία να περιέλθει στην περιουσία του Δήμου. Οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν είχανε καταφέρει να λύσουν τα γραφειοκρατικά και να το μεταγράψουν στην περιουσία του δήμου. Υπήρχε δέκα χρόνια αδράνειας γι αυτό το κτήριο. Και τα Δαυγάτα πρέπει να τα στηρίξουμε, όμως και τον Θαλασσόμυλο πρέπει να τον αναδείξουμε.

«Θα θέσουμε στον κ. Κεφαλογιάννη το θέμα της μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού»

Ο κ. Μιχαλάτος μίλησε και για την επικείμενη επίσκεψη του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Ιωάννη Κεφαλονιάννη στην Κεφαλονιά το Σάββατο, δίνοντας και είδηση: « Θα θέσουμε στον Υφυπουργό Υποδομών και μεταφορών (ΥΠΟΜΕΔΙ) κ. Ιωάννη Κεφαλονιάννη θέμα μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού απέναντι και να φύγει από εκεί που βρίσκεται σήμερα».
Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του inkefalonia

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250