Ο Αλέξανδρος Παρίσης, πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ σε σύσκεψη εργασίας με τους προέδρους των 13 ΠΕΔ της χώρας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 09:22

Ο Αλέξανδρος Παρίσης, πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ σε σύσκεψη εργασίας με τους προέδρους των 13 ΠΕΔ της χώρας

Η συμμετοχή του Αλεξανδρου Παρίση Προέδρου της ΠΕΔ-ΙΝ σε σύσκεψη εργασίας των Προέδρων των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Δημήτρη Παπαστεργίου Δημάρχου Τρικάλων.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων κ.Αλέξανδρος Παρίσης έλαβε μέρος στην πρώτη σύσκεψη εργασίας που έγινε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Δημήτρη Παπαστεργίου Δήμαρχο Τρικάλων και τους Προέδρους των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας.

Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ.Ηλίας Γάτσιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Σπύρος Σπυρίδων.

Η σύσκεψη είχε πρωταρχικό στόχο την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για τη στενή συνεργασία των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ και για την προώθηση των θεμάτων και προβλημάτων της Α΄θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συζητήθηκε το θέμα των αρμοδιοτήτων και του διαλόγου που ξεκινά με το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανακατανομή τους.

Ακολούθησε συζήτηση για το μεταναστευτικό και για κινήσεις και συναντήσεις που γίνονται χωρίς τη συμμετοχή των Δήμων.

Έγινε συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ και αναφέρθηκε η πραγματοποίηση ημερίδας από το Υπουργείο Ανάπτυξη στην οποία ο πρώτος βαθμός Αυτοδιοίκησης δεν προσκλήθηκε να εκφράσει τις απόψεις του.

Για το θέμα του εκλογικού νόμου διατυπώθηκε η άποψη ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακατανομής αρμοδιοτήτων και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.

Από το Γραφείο Τύπου

OPA 2807OPA 2807OPA 2807