Διονύσης Αραβαντινός: «Θα πρέπει να διεκδικήσουμε, άμεσα και σθεναρά την παραμονή του Τ.Η.Μ.Ο. στην περιοχή μας»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 10:40

Διονύσης Αραβαντινός: «Θα πρέπει να διεκδικήσουμε, άμεσα και σθεναρά την παραμονή του Τ.Η.Μ.Ο. στην περιοχή μας»

Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9 

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ληξουρίου «Ληξούρι, Παλική, Δράση, Προοπτική» Διονύσης Αραβαντινός μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, όσον αφορά την κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογία του Ιουνίου Πανεπιστημίου στο Ληξούρι. 

Ο κ. Αραβαντινός ανέπτυξε τις θέσεις του τονίζοντας πως: «Οι φοιτητές αντιλαμβάνονται πλήρης ύπνωση των θεσμικών και κυρίως κυβερνητικών παραγόντων και ως εκ τούτου αγωνιούν για την πορεία και το μέλλον της σχολής του τους. Εμείς αφουγκραζώμενοι την αγωνία τους και τους κινδύνους, ήμασταν η πρώτη που βγάλαμε ανακοίνωση. Είναι «μεγάλο χαστούκι» για την Περιφέρεια η κατάργηση των τμημάτων. ΤΟ ΤΗΜΟ ήταν ένα τμήμα βιώσιμο, που αποκαθιστούσε επαγγελματίες και μας έφεραν ένα άλλο τμήμα το Εθνομουσικολογίας, που μπορεί να μην είναι θνησιγενές, αλλά δεν δίνει τα εχέγγυα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Τους προβληματισμούς μας τους εκφράσαμε εδώ και καιρό και θέση μας είναι να παραμείνει το ΤΗΜΟ στο Ληξούρι.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα στην κυβερνητική πλευρά. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε, άμεσα και σθεναρά την παραμονή του ΤΗΜΟ στην περιοχή μας. Οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται αυτούς που ενδιαφέρονται για το καλό της».

Πρόταση για δημιουργία γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Ληξούρι 

Στην συζήτηση ο κ. Αραβαντινός αναφέρθηκε και στην πρότασή του για την δημιουργία γραφείου και μελέτη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Ληξούρι. «Θα ήταν ζωογόνο για την περιοχή μας αν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο γραφείο που θα φέρουν προτάσεις και προγράμματα που θα αναζωογονήσουν την περιοχή. Αυτή η πρόταση ήταν καταγεγραμμένη και στο πρόγραμμα της παράταξής μας και θα έπρεπε να είχε γίνει… χθες και όχι όπως μας απάντησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου ότι θα το … σκεφτούν».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό