Νικόλας Βαλλιανάτος: Είμαστε όλοι μαζί μια πολύ καλή ομάδα χαμηλών τόνων (ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 20:19

Νικόλας Βαλλιανάτος: Είμαστε όλοι μαζί μια πολύ καλή ομάδα χαμηλών τόνων (ηχητικό)

 Συνέντευξη στο inkefalonia radio 103,9

Για το έργο που επιτελέσθηκε μέχρι τώρα, τη συνοχή της παράταξης «Δημοτική Συμπολιτεία» τους στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής και πολλά άλλα, μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Μέρα μεσημέρι" με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Αρχικά συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Αγία Ευφημία και στο Νύφι, με τον κ. Βαλλιανάτο να τονίζει ότι ο Δήμος λειτούργησε άμεσα, τη στιγμή που ακόμη δεν υπάρχει ο κατάλληλος συντονισμός των υπηρεσιών λόγω της πρόσφατης διάσπασης που έγινε εκ του προχείρου. Όσον αφορά τα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στο Αργοστόλι, πρόσθεσε ότι δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές διότι τις τελευταίες μέρες γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για τον καθαρισμό των φρεατίων και των σκουπιδιών στην πόλη, η οποία απέδωσε όπως διαπιστώσαμε στις δύσκολες στιγμές, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία και το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, υπογραμμίζοντας ότι είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου που υπάρχει. «Ακούγονται προτάσεις από όλες τις παρατάξεις με ηρεμία και χωρίς να συναντάμε αντιπαραθέσεις χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Αντιμετωπίζω όλους τους συναδέλφους με απόλυτο σεβασμό και προσπαθώ να είμαι δίκαιος έτσι ώστε να αποφεύγονται οι αντιδικίες που παρακολουθούσαμε μέχρι τώρα. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και το επίπεδο των Δημοτικών Συμβούλων, η πλειοψηφία των οποίων είναι έμπειροι και άξιοι αυτοδιοικητικοί».

Σχολιάζοντας τη στάση του κ. Μάκη Φόρτε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, θέλησε να τονίσει ότι ήταν άδικος απέναντι στον Δήμαρχο κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, αλλά και στον ίδιο προβάλλοντας μια πολιτική που ανήκει στο παρελθόν και δεν θέλουμε, όπως είπε, να επιστρέφουμε εκεί. «Δεν ωφελούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις εντός της αίθουσας ούτε η αρνητική διάθεση απέναντι σε ορισμένα πρόσωπα. Σκοπός του Προέδρου άλλωστε, είναι να διασφαλίσει τη Δημοκρατική και ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποπνέει τον ανάλογο σεβασμό προς τους δημότες».

Τέλος, αναφέρθηκε στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, στις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ομόφωνα ενάντια αλλά και στη σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής και σχετίζεται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Για τον Δήμαρχο Αργοστολίου και τη «Δημοτική Συμπολιτεία», σχολίασε ότι αποτελούν όλοι μαζί μια πολύ καλή ομάδα, προσπαθώντας να πάρουν από όλους το μέγιστο για να πετύχουν το αρκετό, μέσω συνεργασιών με χαμηλού τόνους. Τα πρώτα δείγματα γραφής να είναι θετικά και τα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται, σύμφωνα με τα σχόλια που του μεταφέρουν καθημερινά οι δημότες.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη: