Ερώτηση στον δήμαρχο Ληξουρίου για το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ στα Καμιναράτα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 09:01

Ερώτηση στον δήμαρχο Ληξουρίου  για το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ στα Καμιναράτα

Ερώτηση                                    

Των Δ. Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης                       

Δαμουλιάνου Θεόδωρου                                                              

Καπάτου Βασιλείου                                                                                    

Μαντζουράτου Δημητρίου

Συνοδινού - Βαλλιάνου Ευάγγελου

Φαρακλού Ευάγγελου

Προς:  κ. Δήμαρχο Ληξουρίου    κ. Κατσιβέλη Γεώργιο                                                                                                                                             

Κύριε Δήμαρχε

Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει σοβαρό θέμα με την διακοπή της συγκοινωνίας από και προς τα Καμιναράτα αλλά και σε άλλα χωριά της Ανωγής στην Παλική. Πιο συγκεκριμένα το ΚΤΕΛ, επικαλούμενο λόγους βιωσιμότητας, έκοψε το δρομολόγιο  από και προς τα Καμιναράτα, επειδή λόγω της χειμερινής περιόδου, δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό επιβατών. Το παραπάνω γεγονός πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές της ευρύτερης περιοχής δεν μπορούν να μεταφερθούν από και προς το σχολείο. Σημειώνεται ότι το δρομολόγιο αυτό εκτελείτο  την καλοκαιρινή περίοδο και μέχρι πρόσφατα μόνο 2 φορές την εβδομάδα με προορισμούς Δαμουλιανάτα-Ρίφι-Καμιναράτα, ενώ δεν υπάρχει καθόλου συγκοινωνία στα χωριά Κοντογενάδα-Σκινέας.

Σημειώνεται επίσης ότι η χρήση εκ μέρους του ΚΤΕΛ μεγάλου λεωφορείου προκειμένου να μεταφέρει όλους τους μαθητές της περιοχής, δημιουργεί λόγω του όγκου του οχήματος σε συνδυασμό με το ακατάλληλο και στενό οδόστρωμα, αντικειμενικό πρόβλημα προσέγγισης, σε μια απόσταση που να μην αποτελεί για τους μαθητές καθημερινό βάσανο, αλλά και για τους οδηγούς μια επικίνδυνη αποστολή. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη και όταν υπάρχει λεωφορείο αυτό το χρησιμοποιούν οι μαθητές των Καμιναράτων από το παλιό δημοτικό σχολείο και μετά, δηλαδή αρκετή απόσταση μακριά από τα σπίτια τους.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει η ανάγκη να εξασφαλιστεί για τους μαθητές αλλά και για τους κατοίκους των Καμιναράτων και όλης της Ανωγής, καθημερινή, ασφαλής και απρόσκοπτη συγκοινωνία, αν λάβουμε υπόψη ότι αυτοί που κατά τεκμήριο της κάνουν χρήση είναι κυρίως ηλικιωμένοι και ανήμποροι συμπολίτες μας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση συνυπογράφουμε την διαμαρτυρία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Καμιναράτων, Ριφίου, Δαμουλιανάτων, Κοντογενάδας, Σκινέα και σας ερωτάμε:

  • Ποια  μέτρα θα πάρετε ώστε να λυθεί το παραπάνω πρόβλημα άμεσα και ιδιαίτερα η απρόσκοπτη και ασφαλής μεταφορά μαθητών.
  • Σε περίπτωση που η παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου (πρέπει να πάρει άμεσα απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα), αλλά και δική σας προς όλους τους αρμόδιους (ΚΤΕΛ- Περιφέρεια-Δήμος) δεν δώσει λύση,  αν προτίθεσθε να επανδρωθεί ο Δήμος μας με την δική του αστική συγκοινωνία, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα της απρόσκοπτης καθημερινής και ασφαλούς μεταφορά του κάθε συμπολίτη μας.

Ληξούρι 30/10/2019 

Οι    Δημοτικοί Σύμβουλοι  της Λαϊκής Συσπείρωσης

Θ.  Δαμουλιάνος, Β. Καπάτος, Δ.Μαντζουράτος,                                                                                                                           

Ε.Φαρακλός, Ε. Συνοδινός Βαλλιάνος                                        




00 inkefalonia general ad 300X250