Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους ΟΕΥ των νέων Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 11:17

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους ΟΕΥ των νέων Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, άνεργοι, νέες και νέοι

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, στις 9 του Ιούλη, συζήτησε την κατάρτιση των μεταβατικών Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των νέων Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης και την κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού σε αυτούς, σε μια συνεδρίαση που έγινε στη λήξη της προθεσμίας και με εισήγηση που μας δόθηκε μια μέρα πριν. Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Κεφαλονιάς κατήγγειλαν τη διαδικασία αυτή καθώς τέτοια σοβαρά ζητήματα που αφορούν όλο το λαό της Κεφαλονιάς και τους εργαζόμενους των τριών από δω και πέρα δήμων δεν μπορεί να συζητούνται με τέτοιο τρόπο.

Οι οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας  των δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης, δεν ανταποκρίνονται ούτε στοιχειωδώς στην κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και στους τρεις Δήμους, με ιδιαίτερο πρόβλημα να αντιμετωπίζουν ο Δήμος Σάμης και Ληξουρίου. Η εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο συνδιαμορφώθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή και τους νεοεκλεγέντες Δήμαρχους (Μιχαλάτο, Κατσιβέλη, Μονιά) που στηρίχτηκαν από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Λέξη δεν είπαν οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε κτιριακές και άλλες υποδομές και δεν είπαν κουβέντα για διεκδίκηση, πως να πουν άλλωστε αφού στηρίζουν αυτή την πολιτική των κυβερνήσεων, τον Κλεισθένη, που διαλύει δημοτικές υπηρεσίες, ενισχύει την ανταποδοτικότητα, υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα.

Πριν, λοιπόν, ακόμα, αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι νέοι δήμαρχοι, για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν ότι στόχος τους δεν είναι η διεκδίκηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών αλλά η εξυπηρέτηση των πολιτικών που χτυπούν τα λαϊκά δικαιώματα και ωφελούν τα μεγάλα συμφέροντα.

Είναι ενδεικτικές μερικές από τις προβλέψεις της εισήγησης στο δημοτικό συμβούλιο, βάση της οποίας προκύπτει ότι οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού στο Δήμο Σάμης ανέρχονται στο 43% (!!!) ενώ στο Δήμο Ληξουρίου στο 32% (!!!).

Πιο συγκεκριμένα για τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου Σάμης προβλέπονται μόνο 7 θέσεις προσωπικού για το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και αυτές με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ και 1 θέση βοηθού νοσηλευτή με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ !!! Στον ίδιο Δήμο επίσης προβλέπονται 1 θέση υπαλλήλου (Δ.Δ.) διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών, 1 γεωπόνου, 1 οικονομολόγου, 1 οδηγού κ.ο.κ.!!!

Αντίστοιχα για το Δήμο Ληξουρίου (πληθυσμού 7 χιλιάδων κατοίκων ) προβλέπονται μόλις  3 υδραυλικοί, 2 οδηγοί, από 1 θέση ΠΕ οικονομολόγου, πολιτικού μηχανικού, μηχανολόγου κ.ο.κ., ενώ για το “βοήθεια στο σπίτι”, προβλέπονται μόνο 6 με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ !!! Αντίστοιχα ίδια περίπου στοιχεία αφορούν και το Δήμο Αργοστολίου.

Με βάση τα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο χωροταξικό και ότι οι τρεις νέοι Δήμοι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις καθημερινές λαϊκές ανάγκες που απαιτούνται από τις σύγχρονες συνθήκες πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό, μηχανολογικό και άλλον εξοπλισμό, κτιριακές υποδομές, χρηματοδότηση κλπ..

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε για τους λόγους αυτούς τους νέους Ο.Ε.Υ., υιοθετώντας τα αιτήματα των υπαλλήλων. Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την πολιτική που θέλει να λειτουργούν οι Δήμοι ως επιχειρήσεις, να οργανώσουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού με σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, καθώς και έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να ανταποκρίνεται στις διευρυμένες ανάγκες των νέων δήμων του σεισμόπληκτου νομού μας και να καλύπτουν όλους τους τομείς, ώστε να μη γίνει καμία ανάθεση – εκχώρηση υποδομής ή υπηρεσίας στον ιδιωτικό- επιχειρηματικό τομέα. Οι εκλεγμένοι με τη λαϊκή συσπείρωση θα πάρουν σειρά από πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα ξεκινώντας με συναντήσεις με τα σωματεία των εργαζομένων του δήμου.

Αργοστόλι, 14-7-2019.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250