Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για το πάρτι απευθείας αναθέσεων στο Λιμενικό Ταμείο – Σφίγγει και άλλο ο κλοιός για την παράταξη Παρίση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 00:12

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για το πάρτι απευθείας αναθέσεων στο Λιμενικό Ταμείο – Σφίγγει και άλλο ο κλοιός για την παράταξη Παρίση

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της Δημοσιότητας η εφημερίδα DOCUMENTO που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 5 Μαΐου, αναφορικά με την αδιαφάνεια στο Δήμο Κεφαλονιάς επί Δημαρχίας Παρίση.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρίσκεται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, και προσωπικά ο Πρόεδρος του Αλέξης Μοσχονάς, Δημοτικός Σύμβουλος με την πλειοψηφία και στενός φίλος του Δημάρχου.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο υπογράφει ο Μάκης Νοδάρος γίνονται αναφορές στα στοιχεία του νέου πορίσματος του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης  , το οποίο είχε προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους στο Λιμενικό Ταμείο, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Τα ευρήματα του ελέγχου σοκάρουν καθώς η αδιαφάνεια ξεπερνά κάθε όριο, ενώ η σχετική έκθεση διαβιβάστηκε στην εισαγγελία για την απόδοση τυχών ποινικών ευθυνών!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Ο Αλέξης Μοσχονάς προσωπικά , αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες ελέγχονται για σοβαρή κακοδιαχείριση, με την εφημερίδα να αναφέρει μεταξύ άλλων για το νέο πόρισμα :

«Στο νέο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ περιγράφεται το προκλητικό παράνομο πάρτι των απευθείας αναθέσεων οι οποίες είχαν γίνει ουσιαστικά ο κανόνας στις σχέσεις του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς – Ιθάκης με τους πάσης φύσεως εργολάβους.

Ο σχετικός έλεγχος που ξεκίνησε έπειτα από έγγραφη καταγγελία που στάλθηκε στο ΣΕΕΔΔ στις 9 Ιουλίου 2017, περιλαμβάνει τον συνολικό έλεγχο των συμβάσεων έργων , προμηθειών κλπ από 1/1/2013 έως 22/6/2018.

Η έρευνα των εκλεκτών αποκάλυψε ότι μέσα στο διάστημα των έξι ετών από τις συνολικά 255 συμβάσεις που είχε συνάψει το Λιμενικό Ταμείο με εργολάβους και προμηθευτές οι 241 (ποσοστό 94,5 %) είχαν πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης».

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία όμως δεν σταματούν εδώ.

Στην έκθεση ελέγχου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στις συμβάσεις που υπογράφονταν μεταξύ λιμενικού Ταμείου και εργολάβων :

1)Δεν περιγράφονταν το αντικείμενο των ανατιθέμενων υπηρεσιών, κατά παράβαση της νομοθεσίας, αλλά γίνονταν γενική , αόριστη και ασαφής αναφορά στις εκάστοτε υπηρεσίες με συνέπεια να μην είναι εφικτός ο έλεγχος!

2) Συντάσσονταν βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης των εργασιών στα διάφορα έργα κατά το χρόνο έκδοσης του τιμολογίου του αναδόχου και όχι κατά την ολοκλήρωση των υπηρεσιών

3) Το παραδοτέο και το παραληφθέν αντικείμενο δεν αντιστοιχούσε στο συνολικό αντικείμενο, όπως περιγράφονταν στην σύμβαση

4) Η ανάθεση εργασιών διενεργήθηκε χωρίς των έγκριση πραγματοποίησης σχετικής δαπάνης από τον αρμόδιο φορέα

5) Διαπιστώθηκε μη σύννομος διαχωρισμός εργασιών που αποτελούσαν ενιαία εργασία

6) Διαπιστώθηκαν μη σύννομες και μη κανονικές πληρωμές δαπανών

7) Διαπιστώθηκε κατάτμηση ενιαίου αντικειμένου παροχής εργασιών για τις οποίες πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές συμβάσεις με τον ίδιο ανάδοχο στην ίδια ημερομηνία!

8) Διαπιστώθηκε μη αιτιολογημένη αύξηση οικονομικού αντικειμένου σύμβασης

Documento limeniko2

Παράλληλα, το άρθρο  του κ. Νοδάρου κάνει αναφορά στην επιλογή νομικής διαχείρισης από άτομο  - Δημοτικό Σύμβουλο, σε οκτώ από τις 10 υποθέσεις , όπου απαιτούνταν νομικές ενέργειες.

Documento limeniko3

Documento limeniko4

Documento limeniko5

Διαβίβαση σε Αποκεντρωμένη

Σύμφωνα με το DOCUMENTO η πολυσέλιδη έκθεση ελέγχουν διαβιβάστηκε στον συντονιστή της αποκεντρωμένης ζητώντας να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις κατά του Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου  Αλέξη Μοσχονα και άλλων τριών υπαλλήλων!

Μια ακόμη μαύρη σελίδα στη διαχείριση της περιόδου Παρίση ξεκίνησε να γράφεται.

Πως θα αντιδράσει το Μέγαρο ;

Μόλις το θέμα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, το Μέγαρο, πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιήσει και πάλι τα γνωστά επιχειρήματα εναντίον της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κλπ, τα οποία όμως δεν απαντούν στην ουσία.

Φωτιά στην προεκλογική περίοδο

Το νέο πόρισμα θα ρίξει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό , καθώς έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τις κατηγορίες τις αντιπολίτευσης εναντίον του Παρίση για προκλητική κακοδιαχείριση.

limeniko tameio porisma1JPG




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ