Σύσκεψη των τουριστικών φορέων στην ΠΕ Κεφαλονιάς με τη συμμετοχή του Αν. Λιάσκου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 10:43

Σύσκεψη των τουριστικών φορέων στην ΠΕ Κεφαλονιάς με τη συμμετοχή του Αν. Λιάσκου

Σύσκεψη των φορέων του Τουρισμού, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιου Λιάσκου, πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Παρασκευή, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς.

Παρά το σχετικά προχωρημένο της ώρας, όλοι οι φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους, ενώ η συζήτηση διεξήχθη εποικοδομητικά, σε αγαστό κλίμα συνεργασίας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήριος Κουρής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλεξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος, Κεκάτος Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μιχαλάτος Θεόφιλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Τραυλός Σταύρος, ο Πρόεδρος των ξενοδόχων, Γαλιατσάτος Σπύρος, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και εκπρόσωπος των ξενοδόχων της Παλικής, Στρίντζης Γεράσιμος, ο τουριστικός πράκτορας, Γεροντάκης Γεώργιος, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων, Μαρκάτου Τέρη και Pasquale Damigo, καθώς και ο επιχειρηματίας, Καστανάς Αντώνιος.

Στ. Κουρής: Ζήτησε στήριξη για τη μαρίνα Αργοστολίου

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έθεσε τις προτεραιότητες και τους στόχους, δίνοντας έμφαση :
• Στην ανάγκη στήριξής μας στο θέμα της υλοποίησης των απαραίτητων έργων και παρεμβάσεων για την επαρκή και με αξιώσεις λειτουργία της Μαρίνας Αργοστολίου.
Ο κ. Κουρής εξέφρασε την έντονη δυσφορία του ως προς την απόφαση του Υπουργείου να διακοπεί ο διαγωνισμός, που αφορούσε την ανάδειξη αναδόχου για τη Μαρίνα, ενώ είχαν κατατεθεί προσφορές και την παραχώρηση αυτής στο ΤΑΙΕΔ .
• Στη στήριξη του ΕΟΤ στις πτήσεις χαμηλού κόστους, οι οποίες έχουν ανεβάσει την τουριστική κίνηση και έχουν τονώσει την τοπική οικονομία.
• Στα θέματα της αεροπορικής διασύνδεσης από πλευράς κόστους, ποιότητας, συχνότητας δρομολογίων αλλά και επικοινωνίας με τα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και στα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα για τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες των νησιών μας.
• Στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των δημοσίων σχέσεων και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος στο εξωτερικό.
• Στις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Αερολιμένα.

Ο κ. Κουρής, επίσης, τόνισε ότι οι φορείς του Τουρισμού αποφασίζουν και οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας & Ιθάκης συνδράμουν και υλοποιούν τις αποφάσεις αυτές.

Αν. Λιάσκος: «Είμαι στη διάθεσή σας για την ενίσχυση του τουρισμού στα νησιά»

Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας ανέλυσε τα πεπραγμένα και το σχεδιασμό, από την θέση ευθύνης του εκ μέρους του Υπουργείου που εκπροσωπεί, για θέματα που αφορούν τους εμπλεκομένους στον τουρισμό, όπως τη νομοθετική ρύθμιση που θα ισχύσει σύντομα για τη μείωση των καταβαλλόμενων εγγυητικών επιστολών που απαιτούνται για άνοιγμα τουριστικών γραφείων από τις 12.000€ στις 5.000€.

Επίσης δήλωσε την πρόθεσή του να εξετάσει σοβαρά και να βοηθήσει τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς όσο και για τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, που έχουν δώσει ώθηση στις περιοχές, όπου δραστηριοποιούνται.

Η συνάντηση έκλεισε με την αμοιβαία προσδοκία να επαναληφθούν ανάλογες επαφές. Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τόσο τους εκπρόσωπους των επαγγελματικών φορέων όσο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι είναι στη διάθεσή τους,
προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός στα νησιά μας..




00 inkefalonia general ad 300X250