Αίτημα των Καταλυματιών στο Δημοτικό Συμβούλιο να σταματήσουν οι βαριές εργασίες το καλοκαίρι (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 19:39

Αίτημα των Καταλυματιών στο Δημοτικό Συμβούλιο να σταματήσουν οι βαριές εργασίες το καλοκαίρι  (video)

 Αποφασίστηκε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Αίτημα να σταματήσουν κατά την θερινή περίοδο οι εργασίες βαρέας όχλησης που προκαλούν ηχορύπανση στην Κεφαλονιά κατέθεσε χθες κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Ατσάρος. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Το θέμα συζητήθηκε για πάνω από δύο ώρες στην συνεδρίαση και εκτός του κ. Ατσάτου, ακούστηκαν οι τοποθετήσεις του προέδρου των Μηχανικών του ΤΕΕ Αλέξανδρου Παντελειού και της προέδρους των Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Παλικής κας Κατερίνας Ατσάρου.

Οι καταλυματίες ζήτησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να παρέμβει ο Δήμος Κεφαλονιάς και να θεσπίσει κανονισμό που θα απαγορεύει αυτού του είδους τις εργασίες κατά τους θερινούς μήνες, όπως κάνει ο Δήμος Θήρας και άλλοι δήμοι.

https://www.youtube.com/watch?v=_dm6mgc9wmM

Η τοποθέτηση του αναπληρωτή δημάρχου Διονύση Λυκούδη, «Δεν μπορεί να υπάρξει κανονιστική απόφαση από τον Δήμο, καθώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο» προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για προχειρότητα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε: «Εύχομαι η σημερινή μέρα να είναι αρχή διαλόγου των επαγγελματιών με το δημοτικό συμβούλιο. Έρχεται ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο που η Δημοτική Αρχή δεν το έχει δώσει στην νομική υπηρεσία να το ψάξει ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε μια απόφαση. Φάνηκε η προχειρότητά της . Εμείς ήμαστε υπέρ θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση και σεβασμός στον τουρίστα, όμως Κεφαλονιά θα έχει πάρει το δρόμο της ανάπτυξης. Στο διάλογο αυτό θα είμαστε παρόντες να συμβάλουμε με προτάσεις».

Η τοποθέτηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου 

https://www.youtube.com/watch?v=F5N2NheW7jg

Ο Διονύσης Αραβαντινός έστρεψε τα βέλη του προς την Δημοτική Αρχή λέγοντας πως: «Λοιδορείτε τους Καταλυματίες και τους επαγγελματίες της οικοδομής. Κάθε φορά μας εκπλήσσετε αρνητικά έρχεστε χωρίς καμία πρόταση, πρέπει να υπάρξει συνδιαμόρδωση και μία διαβούλευση διευρυμένη όλων των φορέων και των εμπλεκομένων».

Παρακάτω οι τοποθετήσεις του Διονύση Μινέτου και του Διονύση Αραβαντινού από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης 

https://www.youtube.com/watch?v=DDKcReVjpcc

Ο κ. Ατσάρος καταλήγοντας ανέφερε πως : «κινδυνεύουμε να κλείσουμε» και επίσης Ανέφερε την κανονιστική διάταξη του Δήμου Θήρας.

Αντίστοιχες διατάξεις διάβασε και ο αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης από άλλους Δήμους της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Κουρούκλης από την Λαϊκή Συσπείρωση ανέφερε πως: «Ακούστηκαν δύο απόψεις από την δημοτική Αρχή. Η μία λέει να το δούμε συναινετικά και η άλλη να το δούμε κανονιστικά».

Στην τελική πρόταση ο Διονύσης Λυκούδης ανέφερε πως «Τις επόμενες ημέρες Θα συγκαλέσουμε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς με τους επικεφαλείς των παρατάξεων, με όλους τους ενδιαφερόμενους και από τον τουρισμό και τους επαγγελματίες της οικοδομής η όποια απόφαση θα γίνει και απόφαση δημοτικού συμβουλίου».

Η πρόταση πέρασε Ομόφωνα.

 DSC 0172DSC 0174 2DSC 0176DSC 0177DSC 0179DSC 0180DSC 0182DSC 0184DSC 0185DSC 0186DSC 0187DSC 0188DSC 0189DSC 0191DSC 0192DSC 0194DSC 0196