Η συνεδρίαση έληξε, όμως το θέμα του ΤΕΙ παραμένει!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 18:22

Η συνεδρίαση έληξε, όμως το θέμα του ΤΕΙ παραμένει!

 Ακούστηκαν απόψεις, όμως δεν πάρθηκε νέα απόφαση – Κατώτεροι των περιστάσεων Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή 

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς όσον αφορά τις εξελίξεις στο θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και της βουλευτή Κεφαλονιάς.

Την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση την προκάλεσε η μείζονα αντιπολίτευση, μόνο που σε αυτή την διάθεσή της να βρεθεί λύση και να υπάρξει μια ξεκάθαρη θέση όσον αφορά την... επόμενη μέρα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δεν είχε ανάλογη υποστήριξη από την Δημοτική Αρχή.

“Παρών – Απών” ο Δήμαρχος

Οι μισοί σχεδόν σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσίαζαν από αυτήν την κρίσιμη συνεδρίαση, ενώ και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ήταν … υποτονικός χωρίς να πάρει τον λόγο για να κάνει κάποια συγκεκριμένη πρόταση για το μέλλον του ΤΕΙ και ουσιαστικά ήταν «παρών – απών» από την συνεδρίαση.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος στην τοποθετησή υποστήριξε την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου και τόνισε πως : «Υπάρχει σε εθνικό επίπεδο ένας σχεδιασμός που επέλεξε η σημερινή κυβέρνηση που οδηγεί στην διαδικασία ενοποίησης Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ . Αυτό σημαίνει ότι επιβάλει να τοποθετηθούμε σε αυτή την διαδικασία γιατί αν δεν το κάνουμε θα γίνει χωρίς εμάς. Θέλουμε αυτή την ενοποίηση ή εννοιοποίηση. Μπορεί να αναπτυχθεί και σε άλλα νησιά του Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου μπορεί να είναι οδηγός για τη λύση του προβλήματος, όμως δεν μπορούμε να πάμε με μία απόφαση που να δημιουργεί εχθρούς. Στόχευση πρέπει να είναι ένα ισχυρό βιώσιμο ίδρυμα στο Ιόνιο . Δεν μπορεί με πολεμικές ιαχές να φτάσουμε σε αποτέλεσμα. Έχουμε και άλλη μάχη να δώσουμε στο Ληξούρι την μεταφορά του ΙΤΣΑΚ (Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών) από την Θεσσαλονίκη στο Ληξούρι και να πείσουμε για την ανάγκη αυτής της μεταφοράς στο Ληξούρι" .

Η Βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου από την πλευρά της υποστήριξε πως : «Θα πρέπει σαν κορμός, να παραμείνουν κανονικά με τα τρία τμήματα της Κεφαλονιάς», αλλά δεν απάντησε τι θα κάνει αν το Υπουργείο αποφασίσει κάτι διαφορετικό από αυτό .

Στην συνεδρίαση δόθηκε ο λόγος στους φορείς και τους φοιτητές (παραδόξως δεν υπήρχε κάποιος φοιτητής από το Τμήμα Ηχου και Μουσικών Οργάνων του Ληξουρίου), αλλά ούτε και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κος Δραγώνας.

Μίλησαν ο τέως αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Κουρής , ο κ. Παντελειός από το τεχνικό Επιμελητήριο, ο Κώστας Πρέντζας από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης .

Οι φοιτητές Ανδρέας Κουλουμπαρίτσης από το τμήμα τεχνολογίας Τροφίμων τονισε πως «έχουμε σύμφωνη γνώμη σχετικά με τον ενοποίηση, καθώς  θα αναβαθμιστεί το επίπεδο της εκπαίδευσης και θα δημιουργήσει βοήθεια στο επάγγελμα του κάθε κλάδου. Θα αποτελέσει πόλο έλξης. Η μη ενοποίηση σε συνάρτηση με την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ στην υπόλοιπη χώρα, θα οδηγήσει σε μαρασμό τα ΤΕΙ που βρίσκονται στην Κεφαλονιά και δεν θα υπάρχουν εισακτέοι και θα κλείσει το τμήμα».  Και ο Στέλιος Παπάζογλου από το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας , ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ενοποίησης με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Μίλησαν επίσης ο Σπύρος Παγώνης, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς , η Αννα Κεκάτου από την ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς.  Καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων και μέλη της επιτροπής για το ΤΕΙ Βασίλης Ρουχωτάς, Μάκης Δημητράτος, Ηλίας Παρίσης. 

Ακούστηκαν οι απόψεις, όμως καμία απόφαση δεν πάρθηκε πέραν από αυτή που είχε παρθεί στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για το ίδιο θέμα. Την συνάντηση της Επιτροπής που είχε συσταθεί το προηγούμενο Συμβούλιο με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Κάμερα: Γιάννης Παπαδάτος 

Παρακάτω ολόκληρη η συνεδρίαση 

https://youtu.be/xv4DqktuHGI

 

DSC 0011

DSC 0002DSC 0003DSC 0004DSC 0005DSC 0006DSC 0011DSC 0013DSC 0015DSC 0045DSC 0047 AGG6041




00 inkefalonia general ad 300X250