Θέμα ακαταλληλότητας του παλιού κτιρίου έθεσαν οι γονείς του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου - Πρόταση Δ. Μινέτου για νέα σχολική μονάδα στο ΞΕΝΙΑ (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 11:21

Θέμα ακαταλληλότητας του παλιού κτιρίου έθεσαν οι γονείς του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου - Πρόταση Δ. Μινέτου για νέα σχολική μονάδα στο ΞΕΝΙΑ (video)

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο απο τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Γερ. Δαναλάτο 

Θέμα ακαταλληλότητας του παλιού σεισμόπληκτου κτιρίου του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, το οποίο βρίσκεται στα σχέδια για την επισκευή του έθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου, δια μέσω του προέδρου του κ. Γεράσιμου Δαναλάτου. 

Ο κ. Δαναλάτος στην παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο, έθεσε θέμα ακαταλληλότητας του συγκεκριμένου κτιρίου για να μπορεί να δεχθεί και πάλι μαθητές και να λειτουργήσει ως σχολείο.

«Ως Σύλλογος Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, θέτουμε το θέμα της ακαταλληλότητας του κτιρίου. Πρόκειται για ένα σχολείο που δεν πληροί ούτε κατ΄ελάχιστον τα απαραίτητα» τόνισε ο κ. Δαναλάτος και συνέχισε: « Πρότασή μας είναι ένα νέο σχολείο… Αυτό το σχολείο μοιάζει φυλακή και δεν πληροί ούτε τα ελάχιστα. Ούτε ως σκέψη δεν το δεχόμαστε ότι αυτό το κτίριο μπορεί και πάλι να γίνει σχολείο» ήταν τα λόγια του».

https://www.youtube.com/watch?v=uGv2PU5vCJg

Πρόταση Δ. Μινέτου για νέα σχολική μονάδα στο χώρο του ΞΕΝΙΑ

Ακολούθησαν τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων με τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Μινέτο, να κάνει και πρόταση ως προς τον χώρο δημιουργίας νέας σχολικής μονάδας στο Αργοστόλι.

«Το συγκεκριμένο σχολείο έχει φέρει εις πέρας την αποστολή του και σήμερα θεωρώ ότι δεν μπορεί να παραμείνει σχολείο ακόμα και όταν επισκευαστεί. Όλοι ψάχνουν το καλύτερο για τα σχολεία. Πρότασή μου είναι ο χώρος και το οικόπεδο του ΞΕΝΙΑ που είναι ένας μεγάλος χώρος που μπορεί ο δήμος να τον διεκδικήσει για να φτιάξει σύγχρονες σχολικές μονάδες. Μπορούμε να αλλάξουμε εκεί την χρήση του χώρου που είναι τουριστική. Από το Σχέδιο Πόλης, δίνεται η δυνατότητα από τα 13 στρέμματα που είναι εκεί, ο Δήμος να μπορεί να λάβει εκεί κάποια στρέμματα. Έχουμε μία ευκαιρία ως Κοινωνία και ως δήμος να προσπαθήσουμε να πάρουμε κάποια από τα 13 στρέμματα στο ΞΕΝΙΑ, να ζητήσουμε και την βοήθεια της Βουλευτή και του Περιφερειάρχη, ώστε να γίνει εκεί μία σύγχρονη σχολική μονάδα.. Χρήματα από το ΕΣΠΑ πιστεύω ότι θα βρεθούν».

https://www.youtube.com/watch?v=5gQbJDzsV6k

Γιώργος Χαλαβαζής 

 




00 inkefalonia general ad 300X250