Θεόφιλος: «Ακυρώστε την απόφαση ανάθεσης του εργοστασίου αφαλάτωσης σε ιδιωτική εταιρία – Οχι στις προσλήψεις δυο “οικογενειών" στα σπήλαια»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 14:37

Θεόφιλος: «Ακυρώστε την απόφαση ανάθεσης του εργοστασίου αφαλάτωσης σε ιδιωτική εταιρία – Οχι στις προσλήψεις δυο “οικογενειών" στα σπήλαια»

Σημαντικές τοποθετήσεις από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

 Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και για άλλη μία φορά κάλεσε την Δημοτική Αρχή, να ακυρώσει την προηγούμενη απόφασή της για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία της επίβλεψης του εργοστασίου αφαλάτωσης στο Αργοστόλι.

Ο κ. Μιχαλάτος πρόσθεσε πως «Η Δημοτική Αρχή στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο πέρασε μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ και να γίνει διαγωνισμός και ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία για τα επόμενα έξι χρόνια και κόστος 3.780.000 ευρώ. Για τα επόμενα έξι χρόνια όταν θα υλοποιηθεί το εργοστάσιο στον Κούταβο, μία ιδιωτική εταιρία χωρίς να βάζει λειτουργικά έξοδα, μόνο για την επίβλεψη, θα παίρνει 0,23 λεπτά ευρώ το κυβικό μέτρο νερού. Θα επιβαρυνθεί δηλαδή το νερό επιπλέον για να παίρνει μία ιδιωτική εταιρία τα χρήματα αυτά για να έχει απλά την επίβλεψη. Αυτό είναι διανοητό και λάθος. Ο δήμος μπορεί να το λειτουργήσει με πρόσληψη προσωπικού από την Κεφαλονιά με μισθοδοσία ένα - δύο άτομα. Έτσι δεν θα επιβαρυνθεί και το νερό».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής δήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης, είπε πως το ζήτημα έχει συζητηθεί και δεν πρόκειται να επανέλθει ξανά στο δημοτικό συμβούλιο.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δύο – τριών «οικογενειών» που δουλεύουν «αποκλειστικά» στα σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης , λέγοντας πως «Η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και όχι να κάνει προσλήψεις σε ημέτερους. Αν θέλει ο δήμος μπορεί να δώσει δουλεία σε 20 άτομα από διαφορετικές οικογένειες και όχι οι θέσεις να πηγαίνουν σε δύο οικογένειες».




00 inkefalonia general ad 300X250