Στην Κέρκυρα ο Χανς Φούχτελ - Συνάντηση με Σπύρου και Σωτήρη Κουρή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 00:18

Στην Κέρκυρα ο Χανς Φούχτελ - Συνάντηση με Σπύρου και Σωτήρη Κουρή

Συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, θα έχει αύριο στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο «Corfu Holiday Palace», στην Κέρκυρα, ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και Εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, για θέματα τεχνογνωσίας σε σχέση με την Ελλάδα, Hans – Joachim Fuchtel.

Στη συνάντηση συνεργασίας έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν:
Οι Αντιπεριφερειάρχες της Π.Ι.Ν. (χωρικοί και θεματικοί).
Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.
Τα Εμπορικο – Βιοτεχνικά Επιμελητήρια Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.
Ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Ι.Ν.

Μετά το πέρας της συζήτησης, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη

Σήμερα, αργά το απόγευμα, ο κ. Φούχτελ επισκέφτηκε – εθιμοτυπικά – τον Περιφερειάρχη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ακόμη, οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μαλακάσης και ο Πρόξενος της Γερμανίας στην Κέρκυρα, Κώστας Γισδάκης.
Η συζήτηση που έγινε επικεντρώθηκε στην πρόταση του κ. Φούχτελ για συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το νησί RUGEN, που βρίσκεται στη Βαλτική και είναι ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών στην πατρίδα τους, φέρει δε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά των Ιονίων Νήσων.
Η συνεργασία θα αφορά την τεχνογνωσία πάνω σε θέματα τουρισμού, όπως για παράδειγμα τρόποι επέκτασης της τουριστικής περιόδου, διαχείριση απορριμμάτων, κατάρτιση νέων και νέων επιχειρηματιών κλπ.

Σπ. Σπύρου: «Προέχει η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος»

Ο Περιφερειάρχης έθεσε επιτακτικά και ως πρώτης προτεραιότητας ζήτημα τη βοήθεια για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος, που έχει δημιουργηθεί στη Γερμανία σε σχέση με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα τη μείωση του τουριστικού ρεύματος στους καλοκαιρινούς προορισμούς μας.

«Για μένα», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, «η πρόταση για συνεργασία με βρίσκει – αρχικά – σύμφωνο, εν τούτοις», πρόσθεσε, «επείγει η αναγκαιότητα να παρέμβουμε δυναμικά έτσι ώστε οι Γερμανοί να κατανοήσουν από εφέτος ότι δεν κινδυνεύουν αν έρθουν για διακοπές στα νησιά μας» και ανέφερε ως παράδειγμα τις εντυπώσεις όσων έρχονται και επιστρέφουν στην πατρίδα τους ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτισμό μας.

Χρ. Σκούρτης: «Με όχημα τη Μουσική, να ταξιδέψουμε τα νησιά μας»

Ένα καλό όχημα τόσο για τη συνεργασία, αλληλεγγύη αλλά και καλλιέργεια καλού κλίματος, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, είναι η Μουσική, καθώς στα νησιά μας υπάρχει μεγάλος αριθμός φιλαρμονικών, μουσικών σχολείων αλλά και πανεπιστημιακού Μουσικού Τμήματος, που θα μπορούσαν να συνεργαστούν με παρόμοια στη Γερμανία και να μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί.

Σωτ. Κουρής: «Θεματικός τουρισμός για επέκταση της τουριστικής περιόδου»

Αναφερόμενος στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, υπενθύμισε το σύμβολο των Ιονίων Νήσων, την Ιθάκη και τον Οδυσσέα, ενώ τόνισε πως ο θεματικός τουρισμός, μπορεί να φέρει τουρίστες και σε άλλες, εκτός καλοκαιριού, περιόδους, σημειώνοντας στοιχεία από την Κεφαλονιά, όπως ο Αίνος, που αποτελεί κέντρο για περιβαλλοντικό τουρισμό.




00 inkefalonia general ad 300X250