Σεμινάριο για την διαχείριση Θυμάτων Μαζικών Καταστροφών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 19:00

Σεμινάριο για την διαχείριση Θυμάτων Μαζικών Καταστροφών

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 , στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου Κεφαλονιάς «Κέφαλος», στις 10.00 , θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη με θέμα τη διοργάνωση του 2ου Σεμιναρίου στη Διαχείριση Θυμάτων Μαζικών Καταστροφών .

Στη Σύσκεψη θα συμμετάσχουν Θεσμικοί Φορείς και Εθελοντικές Οργανώσεις, με σκοπό το συντονισμό της εξαιρετικά σημαντικής για το Δήμο Κεφαλονιάς Επιστημονικής Εκδήλωσης.
Οργανωτικός Φορέας είναι το ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Χειρουργός Αν.Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας»).

Συγκεκριμένα ,το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ –ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» ενδιαφέρεται να διοργανώσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεφαλληνίας ένα σεμινάριο με θέμα :
«Διαχείριση καταστροφής με μαζικές απώλειες υγείας »
και σκοπό την πρακτική άσκηση των διασωστών και των Ιατρών .

Η διοργάνωση και διεξαγωγή ενός τέτοιου σεμιναρίου θα παρέχει υψηλού επιπέδου θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και σε συναδέλφους από άλλα μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Ήδη στην ομάδα διδασκαλίας μετέχουν διακεκριμένοι ιατροί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θεωρούμε ότι μία τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα μόνιμο θεσμό.

Την αποστολή του μεταπτυχιακού για τη Σύσκεψη απαρτίζουν οι κ.κ. Παπαιωάννου Κώστας, Πλαστικός Χειρουργός, Επικεφαλής της Προαπαρασκευαστικής Οργανωτικής Επιτροπής, Τσιφτσής Δημήτριος, Γενικός Χειρουργός, Μέλος της Προαπαρασκευαστικής Οργανωτικής Επιτροπής και η Θεμελή Έλενα , που έχει αναλάβει την γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη του σεμιναρίου.

Υπεύθυνος Συντονισμού είναι ο Α/Δήμαρχος, κ.Ε.Κεκάτος.