Κεφαλονιά ώρα μηδέν σε έργα και κοινωνική πολιτική (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 00:03

Κεφαλονιά ώρα μηδέν σε έργα και κοινωνική πολιτική (VIDEO)

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε χθες το πρωί όπου συνεχίσθηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Τετάρτης που διακόπηκε.

Μεγάλες αντιδράσεις στους συμβούλους της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για το τέλος κοιμητηρίων στην Κεφαλονιά.

Ουσιαστικά ο Δήμος αποφάσισε να επεκτείνει την επιβολή του τέλους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, εκτός από το Αργοστόλι και το Ληξούρι για να υπάρχει… ισότητα.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα , όπου η πλειοψηφία των συμβούλων όλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων αναφέρθηκε στην ανυπαρξία ουσιαστικά τεχνικού προγράμματος και ιδιαίτερα στα έργα από ίδιους πόρους και με μεγάλη χαμένη τη σεισμόπληκτη Παλλική.

Πολύ σημαντικές και οι απώλειες για τον ΟΚΑΠ , τον οργανισμό όπου ανήκει η πρόνοια του Δήμου του οποίου ο προϋπολογισμός μειώνεται δραματικά κατά 1 εκ. ευρώ, δημιουργώντας πολύ σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου Για το Τεχνικό Πρόγραμμα

«Η έλλειψη έργων σε κάνει να αναφέρεσαι για πράγματα που είχε κάνει ως Βουλευτής » υποστήριξε σκωπτικά ο κ. Μιχαλάτος και συμπλήρωσε «θεωρώ ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι μια φούσκα και γι ‘ αυτό δεν το εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος».

Το γεγονός ότι υπήρξε Υπουργός κάποιος φίλος της Κεφαλονιάς και άνοιξε κωδικούς σε πολλά έργα της Κεφαλονιάς είχε ως συνέπεια να υπάρχουν μηδενικά κονδύλια στα έργα τόνισε ο κ. Μιχαλάτος.

Τοποθέτηση Αραβαντινού Για το Τεχνικό Πρόγραμμα

«Είναι ένα αναιμικό πρόγραμμα, το οποίο επαναλαμβάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά Διονύσης Αραβαντινός.

«Το τεχνικό πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει ένα στίγμα, εσείς δεν έχετε εμπνευστεί, δεν έχετε οριμάσει, δεν έχετε υλοποιήσει ούτε ένα έργο, τόνισε ο κ. Αραβανιτνός.»

Δείτε μερικά αποσπάσματα

https://youtu.be/BGZz5XG0_Eg

DSC 0825DSC 0827DSC 0831DSC 0834DSC 0838DSC 0841DSC 0844DSC 0846DSC 0847DSC 0848




00 inkefalonia general ad 300X250