M. Κοτσιλίνης: "Πυλάρου ανάλεκτα…"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 14:18

M. Κοτσιλίνης: "Πυλάρου ανάλεκτα…"

Σε χαλεπές μέρες τολμάμε να αναδείξουμε κάποιες πρωτοβουλίες κατοίκων της Πυλάρου , προσθέτοντας πινελιές αισιοδοξίας στο σκούρο φόντο των ημερών.


Έφυγε η Κεραία ΟΤΕ στα Ποταμιανάτα.


Για πολλά χρόνια οι κάτοικοι ζητούσαν την απομάκρυνση της αντιαισθητικής και επικίνδυνης κεραίας. Με ενέργειες της τότε Δημοτικής αρχής, με δικαστικές αποφάσεις και την καθοριστική βοήθεια του Προϊσταμένου ΟΤΕ κ. Σπυράτου Βασιλείου, αποκαταστάθηκε η ομορφιά του Πυλαρινού τοπίου.


Η κεραία



το τοπίο σήμερα

Νέο κατάστημα αγροεφοδίων, ζωοτροφών και φαρμάκων
Ο κ. Κων/νος Σταμούλης, νέος αγρότης και επιστήμονας, μα πάνω απ όλα αξιόλογος άνθρωπος, τόλμησε και λειτουργεί κατάστημα αγροεφοδίων, ζωοτροφών και φαρμάκων στον κεντρικό δρόμο της Πυλάρου, στα Ποταμιανάτα. Στην κατ εξοχή κτηνοτροφική περιοχή της Πυλάρου, είναι απαραίτητη αυτή η δραστηριότητα καθως και η επιστημονική στήριξη των αγροτών .
Ευχόμαστε καλές δουλειές και παροτρύνουμε όλους να τον στηρίξουν.



το κατάστημα και ο Κώστας Σταμούλης


Νέο σφαγείο στην Φάλαρη


Άρχισαν οι εργασίες κατασκευής ιδιωτικού σφαγείου στην Φάλαρη της Πυλάρου, ιδιοκτησίας των γνωστών επιχειρήσεων ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ. Πέντε λεβεντόπαιδα αδέλφια από τα Μακρυώτικα, οικογενειάρχες λαμπροί, επιχειρηματίες σωστοί, πρόσωπα ευγενικά , εργάτες ακούραστοι, τόλμησαν αυτό ,που η πολιτεία αδυνατούσε. Επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους με αναβάθμιση της καθετοποιημένης παραγωγής- κτηνοτροφικές μονάδες, τυροκομείο, καταστήματα πωλησης γνήσιων τοπικών αγροτικών προιόντων- και τώρα με το δικό τους , μοναδικό στην Κεφαλονιά, σφαγείο.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια και ευχόμαστε καλές δουλειές



από τις οικοδομικές εργασίες του νέου σφαγείου

Μοντελισμός


Οι νέοι της Πυλάρου δεν μένουν αδρανείς. Η νέα γενιά έχει δεθεί γερά με τα άγια χώματα της Πυλάρου, εργάζεται, συμμετέχει, προσφέρει και διασκεδάζει. Μια παρέα φίλων εργάστηκε με όρεξη και κέφι , οργάνωσε και λειτουργεί σε ένα χωράφι έξω από την Αγία Ευφημία πίστα μοντελισμού με τηλεκατευθυνόμενα μικρά οχήματα. Μαζεύονται, όταν οι χρόνοι τους το επιτρέπουν, διασκεδάζουν, επικοινωνούν και ο κάμπος της Πυλάρου ζωντανεύει από θορύβους και κουβέντες.

Έχουν μάλιστα φτιάξει δική τους στο σελίδα στο facebook , που ενημερώνουν και καλούν όσους θέλουν να συμμετέχουν. Νέα τους μπορείτε να βρείτε στο RC-PYLAROS CLUB.


η πίστα των μοντελιστών

Κοτσιλίνης Μάρκος

Δημότης Πυλάρου




00 inkefalonia general ad 300X250