Γιώργος Καλούδης: “Επτάνησα με βωβούς βουλευτές-περιφερειάρχη-δημάρχους”

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 06:41

Γιώργος Καλούδης: “Επτάνησα με βωβούς βουλευτές-περιφερειάρχη-δημάρχους”

Αύγουστος 2013 ομιλία Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Πεντοφάναρο-Liston: «Θα εξαλείψουμε τις αδικίες σε βάρος των Νησιών του Ιονίου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει και στα Επτάνησα τον ΦΠΑ στο 5%, όπως και στα Νησιά του Αιγαίου».

Ήταν εμφανές ότι η εξαγγελία έγινε κάτω από τη δική μας πίεση που εμείς αποκαλύψαμε, μετά από έρευνα, το 2010 το θέμα , και το έχουμε μόνιμα και ασυμβίβασταστην ατζέντα μας μαζί με τρείς δεκάδες θεμάτων ζωτικών για την επιβίωση των Νησιών μας.

Ήταν επίσης εμφανές ότι ενόψη κομματικών επιλογών για Δημάρχους και Περιφερειάρχες για τις εκλογές του 2014 από το αθηναικό πολιτικό κατεστημένο ήθελαν να μας πλαγιοκοπήσουν, και εν μέρει το πέτυχαν, εξαπατώντας βέβαια τον λαό !

Από τον Μάρτη 2015 γίνεται μία πανελλήνια συζήτηση για την αύξηση του μειωμένου συντελεστή φπα 5% στα Νησιά του Αιγαίου και του Μυρτώου Πελάγους (Μύκονο, Σαντορίνη) οι πολτικοί εκπρόσωποι των οποίων (βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και άλλοι φορείς) ομίλησαν δημόσια, αντέδρασαν και αντιδρούν.


Από τα Επτάνησα εκλέγονται 6 βουλευτές, από τους οποίους οι 5 είναι του ΣΥΡΙΖΑ:
Σαμοίλης Στέφανος και Βάκη Φωτεινή από τη Κέρκυρα: Ούτε μιλιά ούτε λαλιά !
Γληγόρης Σταύρος από τη Λευκάδα: Ούτε μιλιά ούτε λαλιά !

Θεοπεφθάτου Αφροδίτη από τη Κεφαλλονιά κ Ιθάκη: Ούτε μιλιά ούτε λαλιά !

Κοντονής Σταύρος από τη Ζάκυνθο: Ούτε μιλιά ούτε λαλιά.

Ο Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γαλιατσάτος Θόδωρος: Ούτε μιλιά ούτε λαλιά !

Ο Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Νικολούζος: Ούτε μιλιά ούτε λαλιά.

Τα ίδια και με τους άλλους βουλευτές και Δήμαρχους της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνον η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέρκυρας εξέδωσε μία ανακοίνωση.


Εμείς βάλαμε το θέμα και στη τελευταία συνεδρίαση του ΠΣΙΝ αλλά η εξουσία ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου κάνει ότι και η εξουσία Σπύρου-Νέας Δημοκρατίας: Προσκυνάει την Αθήνα και βλάπτει σοβαρά τα ζωτικά μας συμφέροντα, μακροπρόθεσμα και κοντοπρόθεσμα !


Η κύρια ευθύνη είναι βέβαια των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλων των παραπάνω «εκπροσώπους» της Επτανήσου.
Για όλους αυτούς και για τους προιστάμενούς τους στην Αθήνα εμείς στα Επτάνησα είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού, δεν είμαστε στο ίδιο «κράτος», δεν είμαστε νησιά, δεν έχουμε προβλήματα αποκλεισμού, και πρέπει να πληρώνουμε βαρείς φόρους αλλά και τα τρόφιμα σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή απότι η αμόρφωτη πολιτικά οικονομική και πολιτική ελίτ του Κολωνακίου οι οποίοι πρέπει να διασκεδάζουν με 5% στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, που δεν είναι μικρά νησιά ούτε . Λόγω (και) του μειωμένου ΦΠΑ 5% η Κως από ένα μικρό νησί εξελίχθηκε σε ένα γίγαντα που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο αυξήσεις !

Στην ουσία αυτή η από πρόθεση σιωπή τους, δειλία και παθητικότητα, τώρα που διαμορφώνονται οι όροι μιάς νέας συνθήκης για τον ΦΠΑ (που ενδέχεται να ισχυσει για 10ετία ή 10ετίες) συνιστά προδοσία της λαικής εντολής-εκπροσώπησης και ειδικότερα προδοσία των ζωτικών συμφερόντων του τουρισμού της Επτανήσου, διότι εκλέχτηκαν και με σύνθημα «ΦΠΑ 5% στα ΙΟΝΙΑ όπως και στα Νησιά του Αιγαίου!»

Ο διαθέτων τον κοινό νού αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί εμάς που είμαστε, όπως διακηρύσσουμε και ως έβλημά μας, η μόνη αντιμνημονιακή ανεξάρτητη από τα αθηναικά κόμματα παράταξη, τα κόμματα των πολιτικών και οικονομικών κομπατζάσηδων και καναλαρχών της Αθήνας μας πολέμησαν με τόσο μίσος και πάθος χρησιμοποιώντας και το 2010 και το 2014 κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο !

Γιατί εμείς πάνω απόλα βάζαμε και βάζουμε το συμφέρον του τόπου μας, είμαστε γνήσιοι και ελεύθεροι στη σκέψη και στη δράση, αδούλωτοι και δεν προδίδουμε τα ζωτικά συμφέροντα των νησιών μας και του λαού της Επτανήσου !