Θ. Γαλιατσάτος: «Κάποιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι προσπαθεί να πετύχει η Κυβέρνηση – Οι “κραυγές" δεν βοηθούν» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 23:35

Θ. Γαλιατσάτος: «Κάποιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι προσπαθεί να πετύχει η Κυβέρνηση – Οι “κραυγές" δεν βοηθούν» (video)

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι στην Κεφαλονιά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  Θόδωρος Γαλιατσάτος, επ' ευκαιρία  και του αυριανού Περιφερειακού Συμβουλίου που διεξάγεται για πρώτη φορά επί θητείας του στο νησί μας (Αργοστόλι το Σάββατο 25/4 και Ληξούρι την Κυριακή 26/4). Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής


Ο κ. Γαλιατσάτος, έχοντας στο πλευρό του τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, αλλά και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο, εξέφρασε τους στόχους και τις επιδιώξεις της περιφέρειας, αλλά και απάντησε σε όσα ζητήματα του τέθηκαν υπό μορφή ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη.


Πιο αναλυτικά ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην «εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που περνάει η Ελλάδα και οι πολίτες αυτής που υποφέρουν» ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση πως η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους θεσμούς γίνεται για να «ανατρέψει τα δεδομένα και να σταματήσει αυτή η επίθεση προς τους πολίτες που έχει υποβαθμίσει σαφώς το βιοτικό τους επίπεδο».
Παράλληλα, ανέπτυξε τους στόχους και τις επιδιώξεις της Περιφερειακής Αρχής θέτοντας ως στόχους «την προσπάθεια δημιουργίας νέων συνθηκών εργασίας, αλλά και την προσπάθεια να στηθεί ξανά η Περιφέρεια στα πόδια της». Όπως άλλωστε τόνισε: «Η εικόνα που είχαμε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, ήταν η εικόνα ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Πλέον η προσπάθεια που κάνουμε αποδίδει».

«Πολιτική ανοικτών θηρών με τους πολίτες»


Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε την πολιτική των «Ανοικτών θηρών προς τους πολίτες» την οποία προσπαθεί να εφαρμόσει η Περιφέρεια, ενώ παράλληλα έθεσε τα ζητήματα της απορρόφησης του ΕΣΠΑ και του ΣΕΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πλέον έχουμε τους διπλάσιους ρυθμούς απορρόφησης του ΕΣΠΑ», ενώ για το ΣΕΣ τόνισε πως « το μόνο έργο που μπορεί να γίνει από εκεί θα είναι μόνο ό,τι έχει σχέση με το αεροδρόμιο».


Ο περιφερειάρχης ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου πως ήδη γίνονται μελέτες για τους Ρομά και την φτώχεια στα Ιόνια Νησιά και αύριο στο περιφερειακό συμβούλιο θα συζητηθούν αυτά τα ζητήματα.


Ανέφερε επίσης πως γίνεται προσπάθεια να αδειοδοτηθούν υδατοδρόμια σε όλα τα νησιά του Ιονίου (αυτή την στιγμή υπάρχει ένα στην Κέρκυρα και ένα υπό κατασκευή στους Παξούς), που θα ανοίξει τον δρόμο των υδροπλάνων στα νησιά μας. «Η περιφέρεια θα καλέσει όλα τα Λιμενικά Ταμεία των Νησιών για να υποδείξουν θέσεις για τα υδατοδρόμια».


Αναφέρθηκε επίσης στον τουρισμό, λέγοντας πως «το τοπίο είναι πλέον εντελώς διαφορετικό στον τουρισμό και σχεδιάζεται προσεκτικά η προβολή της Περιφέρειας». Μάλιστα αποκάλυψε πως σχεδιάζεται η προβολή της περιφέρειας σε ένα μεγάλο ελληνικό Μέσο, αλλά και σε ένα μεγάλο παγκόσμιο Μέσο. Στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας του Πολιτισμού και των Τοπικών Προϊόντων (αναλυτικά η τοποθέτησή του σε βίντεο που θα αναρτηθούν παρακάτω).

Αναμένουμε τις εξελίξεις για την γραμμή Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη

Για την γραμμή Σάμη - Πάτρα – Ιθάκη ο κ. Γαλιατσάτος, τόνισε πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην β΄φάση και περιμένουμε τις αιτήσεις για την γραμμή. Η β' φάση σημαίνει πως όποιος την πάρει τη γραμμή για το διάστημα που θα την πάρει δεν θα έχει ανταγωνισμό από άλλη εταιρία.

«Οι κραυγές αυτού του είδους δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση».

Τέλος ερωτώμενος για την αρνητική στάση του Δήμου Κεφαλονιάς όσον αφορά το θέμα των ταμειακών διαθέσιμων που ζητάει η Κυβέρνηση τόνισε πως: «Κάποιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι προσπαθεί να πετύχει η Κυβέρνηση. Οι κραυγές αυτού του είδους δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας όταν πήρε τον λόγο και έκανε ενημέρωση στα όσα έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.

«Για τον Τάφο στα Τζαννάτα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και έχει δημοπρατηθεί. Επίσης είναι για έγκριση στο Αρχαιολογικό συμβούλιο η μελέτη φωτισμού του Κάστρου της Σάμης, ενώ έχει προωθηθεί η μελέτη για τον εσωτερικό φωτισμό του κάστρου της Ασσου. Επίσης δημοπρατήθηκαν οι στολές των Φιλαρμονικών Κεφαλονιάς με το ποσό των 88.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ βρίσκονται στο υπουργείο για συνυπογραφή με την Περιφέρεια η προγραμματική σύμβαση για το τοιχίο αντιστήριξης Λουτρό Σάμης».

Παρακάτω σε βίντεο η συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

https://www.youtube.com/watch?v=nn6B5nuGPRg

https://www.youtube.com/watch?v=rvMbGPX6l38

https://www.youtube.com/watch?v=TYVf-aGGm90

https://www.youtube.com/watch?v=_4kasDtPUp0

DSC 0237DSC 0238DSC 0244DSC 0245DSC 0251DSC 0252

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250