Σφύριξε κι… έληξε! Ένταση και διακοπή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 22:30

Σφύριξε κι… έληξε! Ένταση και διακοπή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ένα δημοτικό συμβούλιο διακόπτεται κακήν κακώς, μόνο που τούτη τη φορά δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει! Σφύριξε και έληξε δηλαδή αν παραφράσουμε το γνωστό άσμα του Πάνου Κιάμου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Η ένταση που επικράτησε από το 1ο δευτερόλεπτο της συνεδρίασης για το αν πρέπει να συζητηθούν κάποια θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. Επίσης τέθηκε προς συζήτηση για το ποια θέματα εντός ημερησίας θα συζητιόντουσαν από τη στιγμή που η μείζονα αντιπολίτευση είχε κάνει γνωστό ότι θα αποχωρούσε από το συμβούλιο εξαιτίας της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του ΠΑΣΟΚ.

Κάποια στιγμή, η κατάσταση ξέφυγε, καθώς υπήρχαν αντεγκλήσεις μεταξύ του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Ανουσάκη και του Βασίλη Ρουχωτά. Στην αίθουσα μάλιστα άρχισαν να ακούγονται και σφυρίγματα. Ο Νίκος Ανουσάκης κατηγόρησε τον Βασίλη Ρουχωτά ότι σφυρίζει, ο Ρουχωτάς επέμενε να πάρει τον λόγο επί προσωπικού ο Ανουσάκης δεν του τον έδινε και ακούστηκαν οι φράσεις «Δεν θα σε αφήσω να κάνεις συμβούλιο» από τον Ρουχωτά και «με σφυρίγματα και κραυγές δεν επιβάλλεται κανείς » από τον Ανουσάκη.

Ο λεκτικός διάλογος ήταν εντονότατος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του δημοτικού συμβουλίου, καθώς είχε προκληθεί και γενικότερη ένταση στην αίθουσα.Μάλιστα, από την ένταση κάποιος έριξε γροθιά και έσπασε την εσωτερική πλευρά της πόρτας που οδηγεί στην αίθουσα.


Το κακό είναι πως κάποιοι έδειξαν να μην σέβονται την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία και η χώρα μας.

Ακούστε τα ηχητικά από τις τελευταίες στιγμές του δημοτικού συμβουλίου




00 inkefalonia general ad 300X250