Θόδωρος Γαλιατσάτος: Ο Δένδιας σε ρόλο «δημίου» της ΠΙΝ και του Ιονίου με συνεργό τον Σπύρου!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 10:31

Θόδωρος Γαλιατσάτος: Ο Δένδιας σε ρόλο «δημίου» της ΠΙΝ και του Ιονίου με συνεργό τον Σπύρου!

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δένδιας σε ρόλο «δημίου» της ΠΙΝ και του Ιονίου με συνεργό τον κ. Σπύρου! Ζητεί επιστροφή 23 εκατ. Ευρώ, τα 5 από την ΠΙΝ!

Αφού μετά από τριάμισι χρόνια η διοίκηση Σπύρου έστειλε την Περιφέρεια Ιονίων στην προτελευταία θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας ως προς τις απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων, αφού δεν μπόρεσε να προωθήσει τα περισσότερα από τα τελματωμένα έργα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, εν συνεχεία έβαλε ο ίδιος ο περιφερειάρχης την υπογραφή του για την απένταξη των συγκεκριμένων έργων, πιστοποιώντας με τραγικό τρόπο την πολιτική και διαχειριστική ανυπαρξία της διοίκησης του.

Έρχεται τώρα ο πολιτικά ομογάλακτος υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κερκύρας κ. Δένδιας, ο οποίος, στηριζόμενος στις αποφάσεις και παραλείψεις της διοίκησης Σπύρου, ζητεί την επιστροφή ποσού 23 εκατομμυρίων ευρώ από τους φορείς αυτοδιοίκησης του Ιονίου, από τα οποία τα 5 εκατομμύρια αφορούν στην ΠΙΝ!

Αλήθεια, είναι τυχαίο που η απαίτηση αυτή εκδηλώνεται ταυτόχρονα με την ανάληψη της διοίκησης της ΠΙΝ από την ΑΝ.Α.Σ.Α και τις ριζοσπαστικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις που την στηρίζουν;

Αλήθεια, πώς περιμένει ο κ. Δένδιας να πληρώσει τα ποσά αυτά η ΠΙΝ όταν το σύνολο της επιχορήγησης της για έργα και δράσεις κυμαίνεται γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ;

Μήπως τελικά αυτό είναι το ζητούμενο των ενεργειών Σπύρου και Δένδια; Να μην είναι σε θέση η ΠΙΝ να εκτελέσει ούτε ένα έργο για τους πολίτες της, πληρώνοντας το τίμημα της δικής τους ολιγωρίας και ανικανότητας;

Η ΑΝ.Α.Σ.Α ενημερώνει τους πολίτες και τις πολίτισσες των Ιονίων Νήσων για τις μεθοδεύσεις αυτές και τους κινδύνους που εγκυμονούν και τους καλεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση του θεσμού, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ως Έλληνες φορολογούμενοι.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανήκει πλέον μετά την 25η Μαΐου στους μη προνομιούχους πολίτες της και στον λαό της, δεν είναι για τα «δόντια» σας κ. Σπύρου και κ. Δένδια!

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ