Ελπίδα Κατσαϊτη:" Τα συρματοπλέγματα θα πρέπει να μην μπουν"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 19:11

Ελπίδα Κατσαϊτη:" Τα συρματοπλέγματα θα πρέπει να μην μπουν"

Ανακοίνωση προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ελπίδας Κατσαϊτη Σεβόμενη τους συμπολίτες μου, τον θεσμό που υπηρετώ και τον εαυτό μου, από την πρώτη στιγμή του σεισμού βρίσκομαι πάνω στο λιμάνι του Ληξουρίου και όσοι με βλέπουν είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες. Το Υπουργείο Υποδομών έχει αναλάβει καθ΄ολοκληρίαν το λιμάνι του Ληξουρίου, και έχει δικούς του επιβλέποντες για το έργο, το οποίο κάνει.Εχω μιλήσει με όλα τα κλιμάκια που έχουν περάσει πάνω από το λιμάνι και βρισκόμουνα σε συνεχή επικοινωνία με τους μελετητές και με το Υπουργείο, προκειμένου να βοηθήσω και να τονίσω τις ιδιαιτερότητες που η περιοχή μας έχει.

Ιδιαίτερα συζητήσαμε τρία πράγματα, τους αγωγούς ομβρίων υδάτων, τις ράμπες και προς τον χώρο του Λιμεναρχείου, μπροστά από τα τραπεζοκαθίσματα το 3Α που θα έριχναν να γίνει τσιμέντο η άσφαλτος .


Τώρα που ήλθε το συνεργείο και δουλεύει στην παραλία πάλι από κοντά είμαι . Την Τετάρτη μιλώντας για το τι πρόκειται να κάνουν δεν έβλεπα πουθενά να μου λένε ότι θα τοποθετήσουν αγωγούς ομβρίων. Ρωτώντας μου είπαν ότι δεν προβλέπεται σε αυτήν τουλάχιστον την φάση. Επικοινώνησα με τους μελετητές και με τον Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών, ο οποίος επιλήφθηκε άμεσα του θέματος και με διαβεβαίωσε ότι οι αγωγοί θα τοποθετηθούν, αν όχι στην πρώτη φάση, οπωσδήποτε στην δεύτερη.

Χθές Πέμπτη ήλθε από το Υπουργείο Υποδομών, ο επιβλέπων μηχανικός του έργου. Περπατήσαμε όλο το λιμάνι και μου εξήγησε μέχρι σε ποιο σημείο θα είναι η μόνιμη κατασκευή και που θα γίνει η προσωρινή αποκατάσταση, όπως και το ότι ο μώλος του Βραχίονα θα κλειστεί με σιδερένιο κιγκλίδωμα και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε αυτοκίνητα και ανθρώπους και ότι η αποκατάστασή του δεν θα γίνει για την καλοκαιρινή περίοδο. Αυτά σταματώντας με τους φίλους Παλικισιάνους κάτω στο λιμάνι τους τα μετέφερα και έμαθαν όλοι τι πρόκειται να γίνει.


Μεσημέρι πλέον όταν φθάσαμε στο χώρο του λιμανιού που μπαίνουν τα τραπεζοκαθίσματα, το τελευταίο σημείο της ενημέρωσης... μου είπε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ακριβώς τι θα γίνει αλλά ότι εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι θα βάλουν συρματόπλεγμα σχεδόν μέχρι την μέση του δρόμου (μπροστά από τα τραπεζοκαθίσματα) για λόγους ασφαλείας. Του εξήγησα ότι αν αυτό το πράγμα γίνει αλλίμονο στους επαγγελματίες και πάλι ξεκίνησα τα τηλέφωνα με τον Διευθυντή του Υπουργείου προκειμένου να τους αλλάξω γνώμη εξηγώντας το πρόβλημα.


Με παρέπεμψε στον κ. Μακρή, ο οποίος μου είπε ότι, προχθές που ήλθε ο κ. Χρυσοχοϊδης στην Κεφαλονιά ήταν και αυτός και συζήτησαν με τον Δήμαρχο, έναν κύριο με άσπρη κοτσίδα (προφανώς μιλούσε για τον κ. Μεσσάρη ) και με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ληξουρίου κ. Αραβαντινό και περιμένει να έλθει σε επαφή ο κ. Αραβαντινός με τους καταστηματάρχες της παραλίας να του πούν τι θέλουν και να απαντήσουν αν θέλουμε το συρματόπλεγμα στην παραλία ή αν θέλουμε να περάσουμε κατευθείαν στην δεύτερη φάση δηλαδή ο συγκεκριμένος χώρος να είναι εργοτάξιο το καλοκαίρι.


Πήρα αμέσως τον Δήμαρχο τηλέφωνο, ο οποίος ήταν στην Αθήνα, και επιβεβαίωσε ότι έγινε η συνάντηση, του είπα ότι θα έπρεπε να με καλέσει στην συνάντηση αυτή και να του πω σαν πρόεδρος ενός θεσμού που ο ίδιος με τοποθέτησε, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ, τι έχουμε πει με τους μελετητές, τι θέλει ο κόσμος και όχι να περιμένει το Υπουργείο από τον κ. Αραβαντινό να πάρει απάντηση για θέματα με τα οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ...και βέβαια μου είπε ότι δεν έχει αποφασισθεί τίποτα και ότι θα κατέβει Κεφαλονιά και θα τα πούμε. Μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχε επιστρέψει.
Η θέση η δική μου είναι ξεκάθαρη και προς αυτήν την κατεύθυνση παλεύω.


Μέσα Απριλίου, δεν μπορεί να συζητάμε για υλοποίηση απευθείας της δεύτερης φάσης, πολύ απλά γιατί αυτό σημαίνει ότι ο χώρος της παραλίας που δραστηριοποιούνται οι επαγγελματίες και που ο κόσμος ντόπιος και ξένος κάνει τον περίπατό του, θα είναι εργοτάξιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.....άρα αυτό θα έπρεπε στην συζήτηση που έκαναν να αποκλειστεί και να ψάξουν ... πιο χρηστικές λύσεις.


Τα συρματοπλέγματα θα πρέπει να μην μπουν, γιατί δεν είναι δυνατόν, όποιος κάθεται να πιεί έναν καφέ να βλέπει την θάλασσα μέσα από τις τρύπες του πλέγματος, ούτε μπορεί όποιος περπατάει στην παραλία σε τόσο πλέον μικρό χώρο να περνάει πάνω από το κεφάλι αυτουνού που κάθεται. Η ψυχολογία του κόσμου, θα είναι η χειρότερη και κανείς δεν θα θέλει να καθίσει στην παραλία και να νοιώθει ότι πνίγεται.


Η λύση που προτείνω και που είναι εφικτή και σύμφωνη με τα όσα αρχικά είχαμε πεί, είναι να αποξηλωθούν τα σπασμένα, να μπαζωθούν και να πέσει τσιμέντο η άσφαλτος, να μην μπούν συρματοπλέγματα αλλά το λιμεναρχείο να απαγορεύσει σε εκείνο τον χώρο τον ελλιμενισμό σκαφών, ώστε να μην δημιουργείται οποιαδήποτε επιβάρυνση στα κρηπιδώματα και επίσης να απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος από το λιμεναρχείο μέχρι την ράμπα του φέρυ (εστιατόριο maxim).


Αυτήν την στιγμή είναι δεμένα σκάφη στον χώρο εκείνο, περνούν αυτοκίνητα και φορτηγά και δεν υπάρχει προβλημα, παρόλα αυτά αν θέλουν για περισσότερη ασφάλεια μπορούμε να τα απαγορεύσουμε, όμως εφόσον αποκατασταθούν οι ζημιές προσωρινά, μπορούμε αξιοπρεπώς να λειτουργήσουμε.
Μόλις δε τελειώσει η καλοκαιρινή περίοδος να αρχίσει η δεύτερη φάση της οριστικής και μόνιμης αποκατάστασης.
Εκτιμώ ότι αυτά είναι που ζητάει ο επαγγελματίας της παραλίας αυτήν την στιγμή, είναι πράγματα που μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα.

Σαν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου που στην αρμοδιότητά μου είναι ο χώρος, αυτά θα υποστηρίξω και θα παλέψω και να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι αν πάρω είδηση ότι αυτά δεν γίνουν θα βγώ άμεσα και θα ενημερώσω όπως κάνω πάντα και δεν μασάω τα λόγια μου με το όποιο κόστος.


Εχω δηλώσει ότι δεν θα είμαι υποψήφια στις πρόσφατες δημοτικές η περιφερειακές εκλογές, πιστεύω λοιπόν ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν έχω ανάγκη να « αρπάξω» την ψήφο κανενός συμπολίτη μου....!!!!

Μεγάλωσα πάνω στην παραλία, δραστηριοποιούμαι πάνω στην παραλία, έκλαψα όταν είδα τι της έκανε ο σεισμός και θα συνεχίσω να την υπερασπίζομαι ακόμη και σαν απλός πολίτης.


ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ