Μάρκος Κοτσιλίνης: Φοίνικες και βάγια

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 10:13

Μάρκος Κοτσιλίνης: Φοίνικες και βάγια

Ανήμερα των τριών ιεραρχών, τριών μεγίστων φωστήρων, της τρισηλίου θεότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο  του Νέου  Καλλικρατικού  Δήμου Κεφαλονιάς , με 41! Συμβούλους, θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει για τα εξής τρία και μόνον σοβαρότατα θέματα: -  Επανασυζήτηση (;) Προηγούμενης απόφασης! -  Έγκριση απόφασης συλλογικού οργάνου (στο οποίο μετέχουν 3 εκ των 4 παρατάξεων, άρα έχει διαμορφωθεί η απόφαση)!

-  Τόπος ταφής αρρωστημένων φοινίκων!

Για όσους τρίβουν τα μάτια τους διαβάζοντας τα πάρα πάνω, τους  επαναλαμβάνουμε πως δεν πρόκειται για  κάποια μικρή κοινότητα του παρελθόντος, αλλά για το  μέγα και πολύ Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς .

Και αυτό γίνεται τρείς  μέρες μετά από συνεδρίαση, που δεν έχει ιδιαιτέρως δύσκολα θέματα και θα μπορούσε να περιλάβει και τους φοίνικες.

Πιθανόν εκεί στο Δημαρχείο,  κάποιοι  θεωρούν πως λύθηκαν τα σοβαρά ζητήματα και φροντίζουν να έχουμε φοίνικες  για τα βάγια και για  την επερχόμενη  περίοδο των παθών.

Όμως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα.

Πολλά και σοβαρά ζητήματα λιμνάζουν, δεν συζητούνται, χρονίζουν και διογκώνονται

 Την περασμένη βδομάδα ζητήσαμε συζήτηση για το ΕΣΠΑ. Συμφωνούν , αλλά δεν συζητούν.

Άμεσο, επείγον και πολύ σοβαρό θέμα  είναι  πχ. ο χωροταξικός σχεδιασμός της Περιφέρειας, για τον οποίο,  έχει ζητηθεί  γνώμη του Δήμου και μάλιστα με προθεσμία,  που ήδη έχει περάσει. Ο σχεδιασμός αυτός θα λειτουργήσει σαν  θεσμικό εργαλείο, που δεσμεύει και προσδιορίζει πολλές δραστηριότητες του μέλλοντος.  Επί αυτού συζητούν και εκφράζουν απόψεις διάφοροι. Αυτό το Σαββατοκύριακο  συζητείται στο περ. Συμβούλιο το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό.

Ο Δήμος  όμως δεν ασχολείται με αυτά. Τα θεωρεί κάτι σαν αστρονομική επιστήμη.

Εμείς δεν θα κουραστούμε να ζητάμε από τον Δήμο να εργαστεί πάνω στα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Προβλήματα μικρά και μεγάλα, καθημερινά και χρονίζοντα, με σχέδιο, σοβαρότητα και κυρίως με  αποτέλεσμα.

Απο το γραφείο Τύπου




00 inkefalonia general ad 300X250