ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς: Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή και Ε.Ε, προωθούν διάλυση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 12:52

ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς: Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή και Ε.Ε, προωθούν διάλυση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή και Ε.Ε, προωθούν διάλυση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις
Το Δ. Σ Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων με τον εκφυλισμό και τη διάλυση βάζει πλάτη στα αντεργατικά τους σχέδια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις τσακίζουν κάθε εργατικό δικαίωμα για να ξεπεράσει η πλουτοκρατία την κρίση της.

Αυτό που προωθούν τελευταία είναι η διαδημοτική κινητικότητα, η ελαστικοποίηση του ωραρίου, η αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με εκ περιτροπής εργασία και η μερική απασχόληση μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ΜΚΟ κ.α. Το αμέσως επόμενο διάστημα εξάλλου, Δήμαρχοι και κυβέρνηση ετοιμάζονται να ξεκινήσουν με "εθελούσια" διαδικασία το ξεσπίτωμα του μεγαλύτερου μέρους των δημοτικών υπαλλήλων.

Με αυτά τα «εργαλεία» κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργώντας για λογαριασμό του κεφαλαίου, πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν θέσει, δηλαδή : την αντικατάσταση της σταθερής δουλειάς από ελαστικά εργαζόμενους περιορισμένης διάρκειας, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης (μείωσης του λεγόμενου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους), τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών των ΟΤΑ, την μετακύλιση με την ανταποδοτικότητα περισσότερων βαρών στις πλάτες του λαού.
ΚΕΔΕ, Δήμαρχοι και ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν τεράστιες ευθύνες.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και οι αυταπάτες, που έσπειραν ΚΕΔΕ, Δήμαρχοι και ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι μπορεί να υπάρχουν και καλές αξιολογήσεις και ότι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ μπορούν να σωθούν με την διαδημοτική κινητικότητα, αποκαλύφτηκαν.

Με την κατάθεση στη Βουλή του νομοθετικού πλαισίου της διαδημοτικής κινητικότητας και την αποστολή των αξιολογήσεων (μελετών στελέχωσης) των Δήμων αποκαλύφθηκε και το μέγεθος των ευθυνών δημάρχων, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αποκαλύφτηκε πόσο εχθρικές για τους εργαζόμενους ήταν οι αυταπάτες, που μοίραζαν, ότι αν γίνει αξιολόγηση από τους ίδιους τους Δημάρχους, αν δεν γίνουν οριζόντιες απολύσεις, αν προχωρήσει η διαδημοτική κινητικότητα, τα πράγματα θα λειτουργήσουν προς όφελος των εργαζομένων και θα αποφευχθούν οι απολύσεις.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς παίρνοντας ενεργό μέρος σε αυτό το άθλιο παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, προετοιμάζει το έδαφος για το δεύτερο κύμα απολύσεων.

Μέχρι σήμερα έχει κάνει δυο απόπειρες να συζητήσει στο Δ.Σ. την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου υπαλλήλων (οδηγών οχημάτων, κ.α.), αφήνει απλήρωτους μεγάλα χρονικά διαστήματα τούς εργαζόμενους (ΚΕΔΗΚΕ), προετοιμάζει με κάθε τρόπο την επιβολή ανταποδοτικών τελών σε κολυμβητήριο και αθλητικά κέντρα. κ.α., εντατικοποιεί τους εργαζόμενους ( με επιπλέον ανάθεση των καθηκόντων της Δημοτικής αστυνομίας)

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους η πλειοψηφία του Δ.Σ. των Δημοτικών Υπαλλήλων διάλεξε το δρόμο του εκφυλισμού, της φυγής και της διάλυσης του Σωματείου. Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα σύρθηκε πίσω από τις ψεύτικες υποσχέσεις Δημάρχου -Κυβέρνησης, μεθόδευσε τελικά με αλλεπάλληλες παλινωδίες, να νεκρώσει το σωματείο !!!

. Έβαλλε με αυτό τον τρόπο πλάτη σε όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις, ενάντια στον κλάδο αλλά και σε όλο το λαό, που θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο από την ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών του Δήμου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Παίρνουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας. Δεν περιμένουμε από καμιά συμβιβασμένη ομοσπονδία ή σωματείο για να οργανώσουμε την πάλη μας. Μπαίνουμε μπροστά, συντονίζουμε τη δράση μας, ανασυγκροτούμε το σωματείο, αλλάζοντας τον συσχετισμό υπέρ των ταξικών δυνάμεων. Καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου μας, να αφήσει το κρυφτούλι και να συγκαλέσει Γ. Συνέλευση.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της παρεμπόδισης των απολύσεων και της διεκδίκησης σταθερής δουλειάς με δικαιώματα. Αυτός περνάει μέσα από τους μαζικούς, συλλογικούς αγώνες μας, ενάντια σε κυβέρνηση, τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους καπιταλιστικούς ομίλους που μας θέλουν φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, ενάντια σε Δημάρχους που υπηρετούν αυτή την πολιτική του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
• ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
• Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους
• Όχι στη φοροληστεία και στα χαράτσια
• Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία . όλοι μαζί να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 20 ΓΕΝΑΡΗ 2014

ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ