ΕΣΠΑ, ΣΕΣ και αυτοδιοικητικές εκλογές στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ Σπύρου και Αγγελάκα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 12:26

ΕΣΠΑ, ΣΕΣ και αυτοδιοικητικές εκλογές στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ Σπύρου και Αγγελάκα

Στενή συνεργασία είχε, χθες το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, με το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Μαν. Αγγελάκα. Στο πρώτο μέρος της συζήτησης εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στην πρόοδο του ΕΣΠΑ, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Σπύρου, μέχρι το τέλος του προγράμματος θα πρέπει να απορροφηθεί το σύνολο των κονδυλίων, να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ενταχθεί και να δοθούν προς χρήση.Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε στην αγωνιώδη προσπάθεια που κάνει, στην καθημερινή παρακολούθηση όλων των ενεργειών και στη συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή και έθεσε ξανά το θέμα των καθυστερήσεων, που προκύπτουν από τις πολλαπλές αδειοδοτήσεις που απαιτούνται και τις χρονοβόρες διαδικασίες.

Καθώς, όμως, πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα – σε μια περίοδο κρίσης – αποτελούν μια σημαντική πηγή για εκτέλεση έργων, φροντίζουμε να τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Επίσης τόσο ο κ. Σπύρου όσο και ο κ. Αγγελάκας συζήτησαν για τη νέα προγραμματική περίοδο, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να σχεδιαστεί το νέο πρόγραμμα (Σ.Ε.Σ.) σωστά και έγκαιρα, προκειμένου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να αξιοποιήσει τα κονδύλια στην κατεύθυνση κάλυψης αναγκών και προτεραιοτήτων.
Η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, η συμμετοχή στη διαμόρφωση του προγράμματος και η παρακολούθηση των διαδικασιών που απαιτούνται, είναι, σημείωσε ο Περιφερειάρχης, προϋπόθεση για να τεθούν τα θεμέλια της νέας προγραμματικής περιόδου.

Η καταγραφή, κατέληξε ο κ. Σπύρου, η ιεράρχηση και η αξιολόγηση όλων των προτάσεων πρέπει να κινηθεί γρήγορα αλλά και αποτελεσματικά.

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης μεταξύ των κ. Σπύρου και κ. Αγγελάκα κινήθηκε στο ζήτημα των επικείμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών, στην προετοιμασία τους και τη δυναμική που πρέπει να αναπτυχθεί σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.




00 inkefalonia general ad 300X250