Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με Rhein Neckar Kreises (Γερμανία)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 09:03

Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με Rhein Neckar Kreises (Γερμανία)

Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος εκπροσώπησε το Δήμο στο Ανώτατο Συμβούλιο του Rhein Neckar Kreises (Γερμανία), όπου συζητήθηκε από τον Κυβερνήτη κ.Stefan Dallinger και τα Μέλη του Συμβουλίου η επισημοποίηση της Συνεργασίας του R.N.K. με το Δήμο Κεφαλονιάς.

Την κεντρική εισήγηση, εκ μέρους όλων των πολιτικών Παρατάξεων έκανε η Σύμβουλος κ.Stella Kirgianni, η οποία εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τις φυσικές ομορφιές της Κεφαλονιάς και για τις ουσιαστικές δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας σε Πολιτιστικό, Τουριστικό, Αθλητικό, Εκπαιδευτικό, Εμπορικό και Επενδυτικό επίπεδο.

Η εισήγηση της κ.Kirgianni  ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το Γερμανικό Συμβούλιο, γεγονός εξαιρετικά τιμητικό για το Δήμο της Κεφαλονιάς.

Ο Κυβερνήτης κ.Dallinger ευχαρίστησε τον κ.Κεκάτο για την παρουσία του στο Συμβούλιο και για την εμπεριστατωμένη και αποτελεσματική προεργασία, που είχαν τα Στελέχη της Γερμανικής πλευράς μαζί του και με την Γενική Γραμματέα του Δήμου κ.Κυριακή Νικολαίδου και τα Στελέχη : κ.Σοφία Γαρμπή και κ.Ευάγγελο Κονταρίνη.

Ο κ.Κεκάτος μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημέρωσε για τις ουσιαστικές δυνατότητες ανάπτυξης στους προαναφερθέντες τομείς και για τις δύο Χώρες.

Επίσης, απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Κυβερνήτη κ.Dallinger για την υποστήριξη της Συνεργασίας, στον τ.Δήμαρχο του Sinsheim και υπεύθυνο Γερμανο-Ελληνικής Συνεργασίας κ.Rolf Geinert για το ποιοτικό επίπεδο συνεργασίας, στο Δήμαρχο του Weinheim κ.Heiner Berhard για την επικύρωση της διαδικασίας Αδελφοποίησης και στον Αν.Κυβερνήτη κ.Hans Werner, που επιμελήθηκε όλων των γραφειοκρατικών τυπικών σταδίων του επικυρωμένου πλέον Συμφώνου Συνεργασίας.

Τέλος, μία σειρά από στοχευμένες δράσεις προβολής της Κεφαλονιάς στη Γερμανική αγορά οργανώνονται για το 2014 και σύντομα αναμένονται τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των επί μέρους συνεργασιών.




00 inkefalonia general ad 300X250