Τοποθέτηση Αντιπεριφερειάρχη σε δήλωση του Η. Μπεριάτου σχετικά με το κλείσιμο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 10:49

Τοποθέτηση Αντιπεριφερειάρχη σε δήλωση του Η. Μπεριάτου σχετικά με το κλείσιμο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων περί των δηλώσεων του καθηγητή κ. Ηλία Μπεριάτου που το περιεχόμενο τους, θα μπορούσε κάλλιστα να εκληφθεί ως ακυρωτικό ή υπονομευτικό στην συλλογική προσπάθεια όλων μας για την ενίσχυση και ανάπτυξή του, εκφράζουμε με την σειρά μας, την απορία και την ένστασή μας επί αυτού.

Απορία γιατί και με ποιά παράξενη λογική, ένα Τμήμα με πορεία ανοδική, στελέχωση αξιόλογη, λίαν σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο, κοινωνικό έρεισμα, συνεργασίες με τους φορείς και επί της ουσίας συμβουλή στην ευδοκίμηση των νησιών μας, θα πρέπει να καταργηθεί; Πως αναιρείται αβίαστα ο ρόλος και η δράση μίας αναμφίβολα επιτυχημένης δομής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όπως το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και πως αγνοείται προκλητικά η κοινωνική απαίτηση για ευρεία και από κοινού στήριξή του;

Ένσταση, διότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε, ούτε ασφαλώς να κωφεύσουμε, σε απόψεις που αμαυρώνουν τον αγώνα σημαντικών ανθρώπων, από όλους τους χώρους για την διατήρηση της αποτελεσματικής παρουσίας και την δυναμική εξέλιξη του Τμήματος. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τοποθετήσεις που το πλήττουν ξεκάθαρα και καταργούν τον ρόλο του, προκαλώντας επώδυνη αβεβαιότητα στους σπουδαστές και τις οικογένειές τους.

Παρακαλούμε θερμά, για την επιβεβλημένη ευαισθησία όλων μας, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που άπτεται της παιδείας, του επαγγελματικού μέλλοντος των νέων μας αλλά και της ευημερίας του τόπου μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250