Τουριστική Επιτροπή: Σύγκρουση Θεόφιλου - Κεκάτου για την μηδενική συνεισφορά του Δήμου στο θέμα των low cost εταιριών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 11:41

Τουριστική Επιτροπή: Σύγκρουση Θεόφιλου - Κεκάτου για την μηδενική συνεισφορά του Δήμου στο θέμα των low cost εταιριών

Το θέμα της πληρωμής των low cost αεροπορικών εταιριών είναι μείζον και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να μην τεθεί στην πρώτη χειμερινή συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος έδωσε το παρών στην συνεδρίαση, έθεσε το σημαντικό αυτό θέμα στην επιτροπή και ήρθε σε σύγκρουση με τον αντιδήμαρχο τουρισμού και πρόεδρο της επιτροπής Ευάγγελο Κεκάτο, για τη μηδενική έως τώρα συνεισφορά του Δήμου στο θέμα των χρημάτων που πρέπει να δοθούν στις low cost αεροπορικές εταιρίες, ώστε αυτές να συνεχίσουν να έρχονται στο νησί μας.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και υπάρχει κίνδυνος οι εταιρίες να χαθούν, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλο «πλήγμα» για τον τουρισμού του νησιού.

Μάλιστα ειπώθηκε από τον κ. Γεροντάκη πως οι ιθύνοντες της Easy Jet (η εταιρία δεν έχει πληρωθεί καθόλου) έχουν σχηματίσει αρνητική γνώμη για την Κεφαλονιά και ενδεχομένως να κινηθούν και δικαστικά για να πάρουν τα χρήματά τους.

Ο κ. Μιχαλάτος καυτηρίασε επίσης και τα πολλά ταξίδια που γίνονται από την Δημοτική Αρχή: «Ο Δήμος θα έπρεπε να είναι υπεύθυνος και να μπορεί να αξιολογεί πότε πρέπει να γίνει ένα ταξίδι και όχι. Πηγαίνουμε στο Μόντρεαλ αντί να δίνουμε τα χίλια ευρώ εκεί που πρέπει».

Κ. Ατσάρου: «Το πρόσημο δεν ήταν καθόλου θετικό για τα μικρά καταλύματα»

Από κει και πέρα οι φορείς του τουρισμού εξέφρασαν τα προβλήματά τους: «Το πρόσημο δεν ήταν καθόλου θετικό αφού τα μικρά καταλύματα δεν εισέπραξαν από την αύξηση του τουρισμού το 2013 Όλοι τις θέλαμε τις εταιρείες, χάσαμε τον ύπνο μας, και την καλή μας υγεία. Έχει πληρωθεί η μία εταιρεία, ενώ η άλλη ακόμα δεν έχει πληρωθεί. Την καλή πρόθεση και προσπάθεια την βλέπω, αλλά δεν βλέπω χρήματα ούτε από το Δήμου ούτε από την Περιφέρεια. Παρόλες τις συναντήσεις που είχαμε με τον κ. Γαλιατσάτο και την κα Νικολαϊδου δεν βρέθηκε κάποια λύση» ήταν τα λόγια της προέδρου της Ομοσπονδίας των Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων, κας Κατερινά Ατσάρου.

Απαντώντας ο κ. Κεκάτος δήλωσε πως: «Δεν καθορίζουμε την πολιτική τόπου και του πλανήτη. Ο τουρισμός αλλάζει κατά καιρούς αλλά φανταστείτε να μην είχαμε και αυτή την αύξηση».

Λεκτική αντιπαράθεση Κεκάτου – Λαϊκής Συσπείρωσης

Για άλλη μία φορά πάντως δεν έλειψε και η έντονη λεκτική αντιπαράθεση και ένταση μεταξύ του Ευάγγελου Κεκάτου και των μελών της επιτροπής από τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννη Κουρούκλη και Σταύρο Γρηγορόπουλο.

Σ. Κουρής: «Αν χάσουμε την αξιοπιστία μας τότε θα καταρρεύσουμε»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής από την πλευρά του προσπάθησε αρχικά να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης και εν συνεχεία δήλωσε με νόημα: «Όχι άλλες φωτογραφίες, πρέπει να γίνουν έργα και όχι λόγια... Πρέπει να φανούμε αξιόπιστοι στο εξωτερικό γιατί αν χάσουμε την αξιοπιστία μας τότε θα καταρρεύσουμε. Ή θα κάνουμε σοβαρές κινήσεις μέσω του τουρισμού στην Κεφαλονιά ή θα χάσουμε. Ακούω συνέχεια γκρίνια για την Κεφαλονιά στο εξωτερικό».

2013-11-20 18.40.302013-11-20 20.02.21

2013-11-20 18.46.13 copy

2013-11-20 20.13.32




00 inkefalonia general ad 300X250