Προϋπολογισμός 2014: Πέρασε τα «μαύρα τα μεσάνυχτα»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 15:25

Προϋπολογισμός 2014: Πέρασε τα «μαύρα τα μεσάνυχτα»

Για άλλη μία φορά η Δημοτική Αρχή τα κατάφερε! Έφερε στο δημοτικό συμβούλιο δύο κορυφαία θέματα (Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό) να συζητηθούν την ίδια μέρα! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Αποτέλεσμα; Στις 11 το βράδυ που ξεκίνησε η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014, το συμβούλιο να μετράει ήδη πέντε ώρες διάρκεια και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να «κρατιούνται με νύχια και με δόντια» για να μην την... κάνουν γυριστή. Φυσικά και η κούραση να έχει κάνει την εμφάνισή της! Τελικά μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε το θέμα του Προϋπολογισμού πέρασε με 22 ψήφους της πλειοψηφίας και καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.  

«Στρίμωγμα» της Δημοτικής Αρχής από τον Θεόφιλο για τις Low Cost

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος «στρίμωξε στα σχοινιά» για άλλη μία φορά την Δημοτική Αρχή στο θέμα των Low Cost αεροπορικών εταιριών, καθώς με την ερώτηση που έκανε (αν δηλαδή έχει προβλεφθεί κονδύλι για αυτές), αποδείχθηκε πως δεν έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2014 ούτε ένα... ευρώ, που είναι ζωτικής σημασίας για να κρατήσουμε στο νησί τις Low Cost εταιρίες!

Παράλληλα, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά υποστήριξε πως «και αυτός ο προϋπολογισμός είναι μη υλοποιήσιμος γι' αυτό και δεν θα τον ψηφίσουμε».

Μετά την εισήγηση από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, το λόγο πήραν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και επεσήμαναν τα κακώς κείμενα του Προϋπολογισμού.
Να σημειωθεί ότι κανένας σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν πήρε τον λόγο για να υπερασπιστεί τη Δημοτική Αρχή και τον Προϋπολογισμό και να αντικρούσει όσα ακούγονταν από την αντίπερα όχθη!

DSC 0025

Εισήγηση για τον προϋπολογισμό του 2014

DSC 0015 copy

Τοποθέτηση Μάρκου Κοτσιλίνη

Capture

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου

DSC 0020

Τοποθέτηση Νίκου Γκισγκίνη